Hiihto­lomalaisten perä­kärry varastettiin yön aikana: sisällä olivat kaikki matka­tavarat

Lappiin matkalla ollut seurue pysähtyi Kemissä ja jäi sinne yöksi. Aamulla hiihto­lomalaiset huomasivat, että peräkärry oli hävinnyt pihasta – ja sen mukana hiihtovälineet ja muut matkatavarat.

19.2. 16:18

Lappiin hiihtoloman viettoon lähteneen seurueen matkaan tuli viikonloppuna yllättävä viivytys seurueen pysähdyspaikassa Kemissä. Hiihtolomalaisten peräkärry varastettiin. Peräkärryssä olivat seurueen lähes kaikki matkatavarat.

Etelä-Suomesta lauantaina hiihtoloman viettoon lähtenyt seurue yöpyi majoitus­liikkeessä Kemissä. Sunnuntaiaamuna he huomasivat peräkärryn hävinneen pihasta ja ilmoittivat asiasta poliisille. Poliisi sai ilmoituksen ennen aamuyhdeksää.

Tuolloin poliisilla oli jo aavistus peräkärryn kohtalosta. Poliisi oli ottanut aamuyöllä kiinni henkilöautolla liikkuneen mieskaksikon. Miesten kyydissä oli hiihtovälineitä ja muuta omaisuutta, joita poliisi epäili anastetuiksi.

Osa miesten hallussa olleista tavaroista olikin peräisin varastetusta peräkärrystä. Pari tuntia katoamisilmoituksen jälkeen poliisi löysi myös peräkärryn läheltä mieskaksikon kiinniottopaikkaa. Poliisin mukaan varkaus oli tapahtunut aamuyön aikana.

”Lähes kaikki heiltä [hiihtolomalaisilta] anastettu omaisuus saatiin takaisin. Omaisuus on palautettu, ja he ovat lähteneet pohjoista kohti jatkamaan hiihtoloman viettoa”, kertoo rikosylikonstaapeli Katja Grönholm Lapin poliisista.

”Vähän kauemmin he viettivät aikaa Kemissä kuin oli alkuperäinen tarkoitus. On poikkeuksellista, että anastettu omaisuus saadaan palautettua näinkin pian. Monesti ne jäävät hävöksiin tai löydetään pidemmän ajan jälkeen. Mukavaa, että saatiin asia selvitettyä ja reissulaiset jatkamaan matkaa.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat