Laskettelu­rinne avasi ilki­vallan­teon jälkeen, hissi­vaijerin katkojaa etsitään yhä

Laskettelurinteen hissivaijeri rikottiin viime viikonloppuna.

Pukkivuoren hiihtokeskus sijaitsee Virtain kaupungin keskustan urheilukeskuksen yhteydessä. Kuva Pukkivuoresta vuodelta 2020.

25.2. 14:04 | Päivitetty 25.2. 14:51

Virroilla sijaitseva Pukkivuoren laskettelurinne on jälleen toiminnassa viikon takaisen ilkivallanteon jälkeen.

Pukkivuoren hiihtokeskus ilmoitti lauantaina 18. helmikuuta, että laskettelurinne joudutaan sulkemaan, sillä joku oli katkaissut hiihtohissin vaijerin.

Virtain Kiekko-Karhut -kiekkoseuran tärkeimpänä varainhankintakeinona toimiva rinne oli vaarassa olla suljettuna hiihtolomaviikon, mikä olisi tarkoittanut merkittäviä tappioita jo aiheutuneen vahingon lisäksi.

Torstaina Pukkivuoren hiihtokeskus tiedotti Facebook-sivuillaan paikallisten iloksi, että uuden hissivaijerin asennus oli käynnissä. Uusi vaijeri oli saatu jämsäläiseltä yhteistyökumppanilta.

Oltuaan viikon suljettuna laskettelurinne avattiin jälleen lauantaina, jolloin hiihtokeskuksessa vietetään perinteistä Rinnerieha-tapahtumaa. Kiekko-Karhujen puheenjohtaja Panu Iso-Hirvelä kiittelee paikallisia avusta.

”Kyllähän se sydäntä lämmittää, millaisen reaktion tämä aiheutti. Hissivaijerin kanssa autettiin ja Rinneriehaan tarjouduttiin järjestämään munkkitarjoilut”, Iso-Hirvelä kertoo HS:lle puhelimitse.

Iso-Hirvelän mukaan poliisi on saanut pari vihjettä vaijerin katkojasta, mutta tekijää ei ole vielä saatu kiinni. Hiihtokeskus lupaa ratkaisevan vihjeen antajalle palkkion.

”Olisi hyvä saada kyseinen kaveri kiinni ja kysyä, että mikä ajatus tässä oli takana”, Iso-Hirvelä sanoo.

Tekeillä on myös rahankeräys hiihtokeskukselle aiheutuneiden tappioiden kattamiseksi, sillä somessa on ilmoittautunut jo halukkaita lahjoittajia.

Poliisi pyytää tapahtuneesta ja mahdollisista tekijöistä havaintoja. Havainnot voi lähettää osoitteeseen vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi. Vihjeet pyydetään otsikoimaan ”Pukkivuori 17.–18.2.2023”.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat