Juna jumahti tunneiksi keskelle ei-mitään, ja ravintola­vaunusta loppui ruoka ja vesi

Niko Paananen nousi sunnuntai-iltana Oulussa junaan, jonka piti olla Vantaalla ennen puoltayötä. Lopulta matka venyi aamun pikkutunneille asti.

Oulusta Helsinkiin matkalla ollut juna oli yli viisi tuntia myöhässä veturivian takia.

27.2. 14:59 | Päivitetty 27.2. 15:44

Sunnuntaina Oulusta Vantaalle junalla matkanneen Niko Paanasen matka venyi maanantaiaamuun asti, kun VR:n junaan tuli tekninen vika ennen kuin matka oli ehtinyt edes puoliväliin.

Kuuden jälkeen illalla Oulusta lähteneen Intercity-junan oli alun perin tarkoitus olla Tikkurilan juna-asemalla ennen puoltayötä, mutta lopulta perille päästiin vasta neljän jälkeen maanantai­aamuna. Pääteasemalleen Helsinkiin juna saapui yli viisi tuntia myöhässä hieman ennen viittä aamulla.

”Varmaan semmoinen nelisen tuntia istuttiin raiteilla pysähdyksissä Kokkolan eteläpuolella. Jossain vaiheessa juna peruutti taaksepäin sivuraiteelle, jotta muut pääsevät ohi”, Paananen kertoo.

”Välillä tuli kuulutuksia, että vikaa selvitellään ja että olemme pahoillamme.”

VR:n kaukoliikennejohtaja Piia Tyynilä kertoo, että myöhästymisen syynä oli veturivika, ja junaan jouduttiin vaihtamaan toinen veturi.

Paananen kuvailee tunnelman olleen reippaasti myöhässä olleessa junassa jokseenkin turhautunut.

”Junassa jotkut puhuivat, että joutuvat menemään samoilla silmillä maanantaina töihin, kun ei ehdi kotiin nukkumaan”, Paananen kertoo.

”Itsekin ehdin nukkua vain pari tuntia ennen kuin piti lähteä päivän rientoihin.”

Tilannetta ei ainakaan parantanut se, että junan ravintolavaunusta loppui ruoka ja vesi. Myöskään junan pistorasiat eivät toimineet, Paananen kertoo.

”Eipä tullut varauduttua siihen, että akut loppuvat. Vähän siinä mietitytti, että miten pääsee asemalta kotiin”, hän sanoo.

Kun Paananen lopulta pääsi Tikkurilan asemalle, hänellä oli akkua jäljellä noin 15 prosenttia.

Junan henkilökunta ei Paanasen mukaan neuvonut matkustajia siitä, miten he voivat saada hyvityksiä matkasta.

VR:n Tyynilä vakuuttaa, että VR palauttaa asiakkailleen junalipun hinnan kokonaisuudessaan merkittävän myöhästymisen takia.

Ikävästi venyneestä matkasta huolimatta Paananen kiittelee VR:ää siitä, että jatkoyhteyksistään myöhästyneille matkustajille järjestettiin sujuvasti korvaavia kuljetuksia busseilla ja takseilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat