Verta valuva mies käveli terveys­keskukseen – Nainen sai tuomion tapon yrityksestä

Turengissa tapahtuneesta puukotuksesta tuomitulla on aiempia tuomioita huumerikoksista. Hän oli yksi päätekijöistä huomiota herättäneessä huumeoikeudenkäynnissä vuonna 2015.

Marraskuun lopussa Janakkalan terveysasemalle käveli potilas, jolla oli vuotava vamma ylävartalossa. Terveysasema kuvattu 23. marraskuuta.

27.2. 13:06

Kanta-Hämeen käräjäoikeus on antanut tuomionsa Turengissa marraskuussa tapahtuneesta puukotuksesta.

Nainen puukotti miestä kaulaan Turengissa Tapailankujalla sijaitsevassa yksityisasunnossa. Teräase upposi niin syvälle, että puhkaisi vasemmalta keuhkopussin aiheuttaen veri-ilmarinnan ja runsasta verenvuotoa. Puukotettu mies käveli verisenä tien toisella puolella sijaitsevaan terveyskeskukseen, jossa hän sai hoitoa.

Anne Sarita Haimille määrättiin neljä vuotta vankeutta tapon yrityksestä. Lisäksi oikeus velvoittaa naisen korvaamaan uhrille 6500 euroa kärsimyksestä, kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta sekä 250 euroa tahriintuneista ja rikki menneistä vaatteista. Tuomittu siirtyy suorittamaan tuomiotaan Hämeenlinnan vankilaan.

Tuomitulla on takanaan myös raskas tuomiohistoria huumerikoksista. Hän oli yksi päätekijöistä huomiota herättäneessä huumeoikeudenkäynnissä vuonna 2015. Kyse oli tapauksesta, jossa Espanjan Aurinkorannikolla asuneet suomalaiset järjestelivät Suomeen yli 16 kiloa erittäin vaarallisia huumeita. Huumeet tilattiin Kiinasta Espanjaan, josta ne toimitettiin pienemmissä erissä Suomeen postin ja kuriirien välityksellä.

Vantaan käräjäoikeus antoi tuomiot vuonna 2015. Silloin tekijä sai 5 vuotta vankeutta. Hänen rangaistuksensa piteni noin kahdella vuodella hovioikeudessa vuonna 2017.

Käräjäoikeus antoi myös kaksi muuta tuomiota Turengin tapaukseen liittyen. Uhri tuomittiin huumausainerikoksesta päiväsakkoihin. Toinen tapahtumapaikalla ollut mies tuomittiin päiväsakkoihin vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat