Kuollut susi löytyi tieltä Vieremällä

Susi löytyi tieltä perjantai-iltana. Itä-Suomen poliisin mukaan kyseessä oli jo toinen susionnettomuus Pohjois-Savossa vuorokauden sisällä.

27.2. 16:15

Naarassuden epäillään jääneen auton alle Vieremällä Pohjois-Savossa perjantai-iltana. Ohikulkija löysi kuolleen suden noin kello 20.30 Ouluntieltä, Itä-Suomen poliisi tiedotti maanantaina.

Onnettomuuspaikalla oli poliisin mukaan myös autosta irronneita kappaleita.

Onnettomuus oli vuorokauden sisällä toinen susionnettomuus Pohjos-Savossa. Poliisi löysi torstaina kuolleen suden myös Pielaveden Lahnakankaantieltä.

Itä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessa, että molemmissa tapauksissa on aihetta olettaa, että eläin kuoli törmäyksessä ajoneuvon kanssa.

Itä-Suomen poliisin mukaan onnettomuuksien syitä on vaikea arvioida. Yksi syy on poliisin mukaan todennäköisesti se, että Pohjois-Savossa on runsaasti lunta, ja sudet liikkuvat teitä pitkin vähentääkseen omaa energiankulutustaan.

Poliisi toimittaa kuolleen suden riistantutkimusta tekevälle tutkimuslaitokselle Ruokavirastoon, joka selvittää eläimen kuolinsyyn, mahdolliset sairaudet ja muun yleiskunnon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat