Spirit of Tasmania -aluksessa syttyi tuli­palo Rauman telakalla

Laivan tankkitiloissa syttyneessä tulipalossa vältyttiin henkilövahingoilta.

Rauman Telakalla juhlistettiin joulukuussa toisen Spirit of Tasmania -aluksen rakennustöiden aloittamista.

27.2. 19:19 | Päivitetty 28.2. 7:38

Rauman telakalla sattui maanantaina uhkaava tilanne, kun rakennusaltaassa rakenteilla olleessa laivassa syttyi tulipalo.

Palo syttyi Rauma Marine Constructions -yrityksen tiloissa, jossa rakennetaan Spirit of Tasmania -matkustaja-autolauttaa.

Hälytyskeskus sai tiedon tulipalosta Suojatie 5:ssä noin puoli viiden aikaan maanantaina iltapäivällä. Palo saatiin sammumaan, eikä henkilövahinkoja syntynyt.

Yhtiön operatiivinen johtaja Ville Laaksonen kertoo, että palo syttyi Spirit of Tasmania -aluksen tankkitiloissa.

”Siellä on jotain suojausmateriaalia palanut. Tankkitilat ovat ahtaat ja tulipalo laivassa on aina vaarallinen tilanne, mutta ammattilaiset hoitivat tilanteen ripeästi. Nyt tutkimme palon syytä ja vahinkojen laajuutta.”

Laaksosen ensiarvion mukaan vahingot eivät vaikuta kuitenkaan mittavilta, eikä hän usko, että tulipalolla on vaikutusta esimerkiksi laivan valmistumisaikatauluun.

Tasmanialainen laivayhtiö TT-Line Company on tilannut raumalaiselta laivanrakentajalta kaksi samanlaista Spirit of Tasmania -alusta, jotka tulevat liikennöimään Tasmanian ja Australian mantereen välillä.

Ensimmäisen aluksen kölinlaskuseremoniaa vietettiin viime lokakuussa. Ensimmäisen aluksen on tarkoitus on valmistua vuoden 2024 alussa ja toisen 2024 lopussa.

”Vaikuttaa siltä, että tällä kertaa selvittiin säikähdyksellä. Tietenkin syttymissyy pitää tutkia huolella, ettei vastaavaa pääse tapahtumaan uudestaan”, Laaksonen sanoo.

Raumalta tilatut sisaralukset tulevat liikennöimään avomerireitillä Bassinsalmessa Geelongin ja Devonportin välillä. Reittiä pidetään meriolosuhteiltaan haastavana, ja alukset on suunniteltu varta vasten kyseiselle reitille.

Matkustajia kummallekin uudelle alukselle mahtuu 1 800. Tällä hetkellä Spirit of Tasmania -nimiset alukset kuljettavat vuosittain 450 000 matkustajaa. Nyt rakenteilla olevat matkustajalautat korvaavat niin ikään Suomessa 1990-luvulla rakennetut vanhat alukset.

Raumalle laivatilaus on ollut merkittävä asia, sillä se on tarkoittanut kaupunkiin töitä 3 500 henkilötyövuoden verran.

Oikaisu 28.2. kello 06.56: Toisin kuin juttu antoi alun perin ymmärtää, Tasmania on osa Australiaa. Se on Australian osavaltio.

Oikaisu 28.2. kello 07.38: Aluksen nimi on Spirit of Tasmania, ei Spirit of Tasmanian, kuten jutussa aiemmin kerrottiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat