Finnairin kapteeni teki yli­määräisen kiepin revon­tulien takia

Taivaalla näkyi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä revontulia aina Suomen eteläosia myöten.

Finnairin lennon kapteeni teki käännöksen revontulien takia. Kuvassa revontulia Valtimon yllä.

28.2. 10:47 | Päivitetty 28.2. 10:53

Finnairin sunnuntai-iltainen lento Kuusamosta Helsinki-Vantaalle sai matkustajien kannalta mieleenpainuvan käännöksen. Lento teki nimittäin ylimääräisen kierroksen yläilmoissa, jotta kaikki matkustajat näkisivät taivaalla loimottaneet revontulet.

Asiasta ovat kertoneet Twitterissä muun muassa lentoliikennettä seuraava Flightradar-sivusto sekä hallitusammattilainen Kirsi Komi.

”Suuret kiitokset Finnairin lennon AY488 kapteenille, joka lensi tänä iltana KAO:sta [Kuusamosta] HEL:iin [Helsinkiin] ja teki ylimääräisen 360 asteen käännöksen, jotta kaikki matkustajat pääsivät nauttimaan taikuudesta”, Komi kirjoitti päivityksestään.

Finnairin viestinnästä vahvistetaan, että syynä ylimääräiselle kiepille todella olivat kauniit revontulet.

”Lennon kapteeni oli tehnyt päätöksen tehdä ylimääräisen kierroksen suurin piirtein Suomussalmen ja Puolangan yläpuolella, jotta kaikki matkustamossa pääsevät näkemään upeat revontulet”, viestinnästä kerrotaan.

Taivaalla näkyi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä revontulia aina Suomen eteläosia myöten.

Ilmatieteen laitos kertoi maanantaina, että maapallo on ollut sunnuntaista alkaen koronan aukon aiheuttamassa nopeassa aurinkotuulessa. Sen ansiosta aurinkosää on ollut myrskyisää.

Sunnuntaina Auringosta lähti koronan massapurkaus, jonka ansiosta taivaalla näkyi revontulia.

HS kokosi maanantaina yhteen lukijoiden kuvia, jotka näyttävät sunnuntain ja maanantain välisen yön aikana taivaalla loistaneita revontulia.

Lapissa revontulet ovat yleisiä myös rauhallisen avaruussään aikana, mutta Suomen eteläosissa ne ovat harvinaisempia. Revontulten näkyvyyteen vaikuttaa myös muun muassa pilvisyys. Sunnuntai-iltana sää oli Suomessa pääosin selkeä.

Finnairin lennosta kertoi aiemmin Iltalehti.

Lue lisää: Revontulet valaisivat taivaan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat