Asunto tuhoutui tulipalossa –Kolme lasta pakeni rappukäytävään

Tiistaina aamulla Kouvolassa kerrostalossa syttynyt tulipalo tuhosi kolmion. Asunnosta tulipalon alta pelastautui aikuinen ja kolme lasta.

28.2. 12:34 | Päivitetty 28.2. 15:14

Aikuinen ja kolme lasta pelastautuivat asunnon tuhonneelta tulipalolta tiistaina Kymenlaakson Kouvolassa.

Kuusikerroksisessa rakennuksessa Utunmäentiellä syttyi tulipalo aamukymmeneltä. Palo sai alkunsa saunallisesta kolmiosta. Kun pelastuslaitos saapui paikalle asunto oli ilmiliekeissä, kertoo päivystävä palomestari Ari Särkkä.

”Savukaasut olivat levinneet asunnossa ja asunnossa oli hengenvaaralliset olosuhteet. Savu oli levinnyt osin myös porraskäytävään”, Särkkä kertoo.

Asunnossa oli palon syttymishetkellä aikuinen, kolme lasta ja kissa. Ihmiset pelastautuivat palon alta rappukäytävään ja eteenpäin pihalle, mutta perheen kissa jäi asuntoon ja kuoli.

Kerrostalossa asuu arviolta nelisenkymmentä ihmistä. Kaikki eivät kuitenkaan olleet kodeissaan palon syttymishetkellä. Ensihoito tarkasti kymmenen savulle altistunutta.

Pelastuslaitos evakuoi kodeissaan olleet sammutustöiden aikana.

Asunto, josta tulipalo sai alkunsa, kärsi huomattavia palovahinkoja. Lisäksi osa ylimpien kerroksien asunnoista on tällä hetkellä asuinkelvottomia savun ja sammutusveden vuoksi.

”Ainakin palaneen asunnon ja samassa kerroksessa asuneille järjestetään tilapäinen asunto. Muiden osalta tarvetta tilapäiselle asunnolle selvitetään yhä”, Särkkä kertoi tiistaina puolenpäivän aikaan.

Kaakkois-Suomen poliisi selvittää tulipalon syttymissyytä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat