Leirintäalueen omistaja kouri alaikäisiä työntekijöitä – Tuomittiin seksuaalisesta ahdistelusta

Itä-Suomen hovioikeus tuomitsi yli 60-vuotiaan miehen ehdolliseen vankeuteen.

Itä-Suomen hovioikeus antoi tiistaina tuomion leirintäalueen omistajalle seksuaalirikossyytteistä.

28.2. 12:40

Itä-Suomen hovioikeus tuomitsi tiistaina leirintäalueen omistajan nuoriin työntekijöihinsä kohdistuneista seksuaali­rikoksista. Hän sai rangaistukseksi viisi kuukautta ehdollista vankeutta.

Noin 65-vuotias leirintäalueen omistaja tuomittiin kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta, kahdesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä, työturvallisuus­rikoksesta ja työsyrjinnästä. Uhrit olivat tapahtuma-aikaan 16–17-vuotiaita.

Rikokset tapahtuivat Pohjois-Karjalassa toimivalla leirintäalueella kesällä 2018 ja 2019.

Mies oli kohdistanut nuoriin seksuaalis­sävytteisiä puheita ja kosketellut heitä. Hän oli muun muassa kehunut nuoria naistyön­tekijöitään seksikkäiksi ja herkkupepuiksi, halaillut heitä, kourinut takamusta, kosketellut rintoja ja suudellut luvatta.

Erään soututapahtuman jälkeen mies oli mennyt alaikäisen työntekijänsä sänkyyn nukkumaan ja kosketellut tätä. Mies oli myös vaatinut yhtä tyttöä hieromaan itseään.

Myös Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi miehen aiemmin samaan rangaistukseen. Mies vaati hovioikeutta hylkäämään syytteet tai ainakin alentamaan rangaistusta.

Hovioikeudessa esitettiin sama näyttö kuin käräjäoikeudessa. Lisäksi hovioikeudessa kuultiin kahdeksaa uutta todistajaa ja käsiteltiin uusia kirjallisia todisteita.

Asianomistajat kertoivat hovioikeuden mukaan tapahtumista saman­suuntaisesti kuin käräjilläkin. Hovioikeuden mukaan syytetyn kertomus ei horjuttanut asianomistajien kertomusten uskottavuutta.

Hovioikeus hylkäsi siten miehen vaatimukset syytteiden hylkäämisestä ja rangaistuksen alentamisesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat