Suomi osallistuu ensimmäistä kertaa Britannian taktiseen lentovoima­harjoitukseen – Syynä Nato-yhteistyö

Cobra Warrior 23-1 -harjoitus järjestetään 6.–24. maaliskuuta Britanniassa.

F/A-18 Hornet -hävittäjä kuumatankkauksessa maantietukikohtaharjoituksessa Joutsassa syyskuussa 2022.

1.3. 10:15 | Päivitetty 2.3. 7:08

Ilmavoimat osallistuu kuudella Hornet-hävittäjällä Cobra Warrior 23-1 -harjoitukseen Britanniassa. Harjoitus järjestetään 6.–24. maaliskuuta, ilmavoimat kertoo tiedotteessaan.

Cobra Warrior on Britannian kuninkaallisten ilmavoimien kansainvälinen taktinen lentovoimaharjoitus, joka järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Suomen ilmavoimat on mukana harjoituksessa ensimmäistä kertaa.

Ilmavoimien esikuntapäällikkö, prikaatikenraali Timo Herranen kertoo tiedotteessa, että harjoitukseen osallistutaan, koska Britannian kuninkaalliset ilmavoimat ovat Suomen ilmavoimille tärkeä kumppani kahdenvälisesti, Jef-yhteistyön (Joint Expeditionary Force) kautta ja tulevana Nato-liittolaisena.

Jef-maita ovat Britannia, Suomi, Alankomaat, Islanti, Latvia, Liettua, Norja, Ruotsi, Tanska ja Viro. Ilmavoimien osallistuminen on osa Jef-yhteistötä, jossa Suomi on ollut mukana vuodesta 2017 lähtien.

”Ilmavoimien näkökulmasta yhteistoimintakyvyn kehittäminen Ison-Britannian ja muiden Jef-maiden kanssa tukee myös yhteistyötä Naton piirissä”, Herranen sanoo tiedotteessa.

Harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 70 lentokonetta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat