Suomalais­miehen kuolema tyrmistyttää rauhallisella asuin­alueella – Tämä tapauksesta tiedetään nyt

Suomalaismiehen kuolema pysäytti Thaimaassa sekä paikalliset että ulkomaalaiset.

Suomalainen mies löytyi kuolleena kotoaan Bang Sarayssa tiistaiaamuna.

1.3. 20:08

Bang Saray, Thaimaa

Suomalaismiehen raaka kuolema pysäytti rauhallisen Bang Sarayn alueen yhteisön. 58-vuotias suomalainen mies löytyi kuolleena kotoaan Bang Sarayssa tiistaiaamuna.

”En ole ihminen, joka järkyttyy asioista. Mutta onhan tämä tällainen tapahtuma, ettei täällä tällaista tapahdu”, sanoo Johanna Juhannusvuori, joka on asunut Bang Sarayssa neljä vuotta.

Bang Saray on hallinnollinen osa Chon Burin provinssiin kuuluvaa Sattahipin kuntaa. Kyseinen provinssi on suomalaisten keskuudessa tunnettu siitä, että siihen kuuluu myös Sattahipin pohjoispuolella sijaitseva Pattayan turistialue.

Poliisi sai hälytyksen pariskunnan talolle tiistaiaamuna puoli yhdeksältä. Suomalaismies löytyi kuolleena sängyltään. Yllään hänellä oli vain alushousut.

Miehen kaulassa oli teräaseen aiheuttamia haavoja. Hänen rintansa päälle oli asetettu epäilty tekoväline.

”Heidän naapurinsa kertoi, että sinä aamuna asunnosta oli kuulunut kovaa ääntä”, kertoo Bang Sarayssa kahdeksan vuotta asunut thaimaalainen mies, joka on ollut vuosia alueen asukkaiden kanssa läheisissä tekemisissä. Hän tuntee paljon alueen länsimaalaisyhteisöä, sillä hän auttaa heitä työkseen esimerkiksi juridisissa asioissa.

Mies ei halua esiintyä jutussa nimellään, koska Bang Saray on pieni yhteisö. Lisäksi hänen mukaansa paikalliset aristelevat puhua asiasta nimellään, naapurit varsinkin.

”Juttelin naapurin kanssa, ja hän sanoi, että heillä oli ongelmia vaimon kanssa joskus.”

Naapurien mukaan asunnosta kuului usein riitelyn ääniä.

Pariskunnan kotitalo sijaitsee vauraan oloisella omakotitaloalueella, jonka sisäänkäyntiväylän portilla ympärivuorokautinen valvonta ja nostettavat puomit. Talojen pihojen ympärillä on korkeat muurit ja lukittavat portit.

Alue on hyvin tyypillinen vauraiden ihmisten asuinalue Thaimaassa.

HS kävi alueella asuinaluetta hallinnoivan henkilön luvalla. Thaimaalaismiehen mukaan tapaus on erittäin huono asia koko Bang Sarayn alueelle.

”Tämä ei ole hyvä. Ulkomaalaiset muuttuvat joka puolelle Bang Sarayta loppuelämää viettämään. Alueen ihmisistä 90 prosenttia on yli 60-vuotiaita”, mies sanoo.

”Tästä tapauksesta on tullut paha tunne. Bang Sarayssa kaikki ovat ystäviä, thaimaalaiset ja ulkomaalaiset.”

Hän mainitsee alueen asukkaista esimerkiksi suomalaiset, ruotsalaiset, norjalaiset, belgialaiset ja monet muut.

Johanna Juhannusvuorta on tapauksen uutisoinnissa harmittanut Bang Sarayn yhdistäminen viereiseen juhlimisestakin tunnettuun Pattayaan.

Juhannusvuori sanoo paikkojen olevan vastakohtia.

”Täällä ei ole turisteja. Tämä on ihmisten koti.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat