Saitko viestin, että taloyhtiösi tilinumero on muuttunut? Kyseessä mahdollinen huijaus

Liikkeellä olevissa huijausviesteissä on myös väitetty, että asukkaalla on vuokra maksamatta.

Liikkeellä on huijausviestejä, joissa väitetään asukkaan vuokrien olevan maksamatta tai että taloyhtiön tilinumero on muuttunut.

2.3. 17:32

Poliisi varoittaa taloyhtiöiden asukkaita mahdollisesta käynnissä olevasta tekstiviestihuijauksesta.

Poliisin mukaan monet kansalaiset ovat viime aikoina saaneet tekstiviestin lyhytnumerosta, jossa ”tiedotetaan” taloyhtiön asiakkaita muuttuneista tilinumeroista. Viestissä ilmoitetaan uusi tilinumero, jonne maksut kehotetaan suorittamaan.

Poliisin torstaina julkaiseman tiedotteen mukaan viestit voivat olla huijauksia.

Poliisi kehottaa viestin saaneita varmistamaan aina viestin aitouden oman taloyhtiön isännöitsijältä ennen maksuosoitteen muuttamista.

Myös Kohtuuhintaisten vuokra- ja asumisoikeustalojen omistajat Kova ry julkaisi torstaina tiedotteen, jossa se varoittaa vuokrataloyhtiöidensä asukkaita tekstiviesteistä, joissa kerrotaan asukkaan vuokran olevan maksamatta.

Huijausviestin mukaan vuokranmaksun tilinumero on muuttunut tietojärjestelmäpäivityksen myötä, ja asukasta kehotetaan maksamaan vuokransa tekstiviestissä mainittuun tilinumeroon.

Kova ry muistuttaa, etteivät vuokrataloyhtiöt koskaan lähetä muuttuneita maksutietoja tekstiviestitse.

Joillekin asukkaille on lähetetty tekstiviestien ohella myös sähköposteja maksamatta jääneistä vuokrista.

Huijausviestin saaneita asukkaita kehotetaan olemaan yhteydessä omaan vuokrataloyhtiöön. Jos asukas on huijausviestin saatuaan maksanut vuokran väärälle tilille, asukkaan tulee tehdä rikosilmoitus ja olla yhteydessä omaan pankkiinsa.

Poliisin mukaan vastaavia huijauksia on liikkeellä säännöllisesti, joten vähänkin epäilyttävien viestien kohdalla kannattaa aina varmistaa niiden aitous lähettäjältä.

Poliisi kehottaa tiedotteessaan ihmisiä myös seuraamaan, etteivät iäkkäämmät omaiset haksahda huijausviesteihin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat