Yli sata ihmistä kokoontui kunnioittamaan Tahkolla kuolleiden äidin ja tyttären muistoa

Tahkolla kuolleiden iisalmelaisnaisten muistotilaisuuteen saapui perheen­jäseniä Keniasta asti.

Catherine Heiskanen ja hänen tyttärensä Mitchell Odhiambo löydettiin kuolleina Tahkolla 9. helmikuuta. Vasemmanpuoleisessa valokuvassa on Mitchell Odhiambo ja oikealla on Catherine Heiskanen.

4.3. 20:53 | Päivitetty 4.3. 23:15

Vantaan kansainvälisessä seurakunnassa kunnioitettiin Tahkolla kuolleiden iisalmelaisnaisten muistoa lauantaina.

Puheet, rukoukset ja musiikki täyttivät kirkon salin, kun yli sata ihmistä kokoontui muistelemaan naisia ja ottamaan osaa perheen suruun.

Catherine Heiskanen, 43, ja hänen tyttärensä Mitchell Odhiambo, 24, löytyivät kuolleena parkkipaikalta Tahkolla 9. helmikuuta. HS julkaisee naisten nimet omaisten luvalla.

Pastori kutsui ihmisiä mukaan rukoukseen muistotilaisuudessa.

Heiskasen äiti Roseline Oketch ja sisko Merceline Oketch matkustivat muisto­tilaisuuteen Keniasta. Heitä vastassa oli Heiskasen toinen sisko Anne Korhonen, joka asuu Vantaalla.

”Suru on tietysti läsnä, mutta olemme täällä myös juhlistamassa rakkaimpiemme elettyä elämää”, Roseline Oketch kertoo.

Anne Korhonen oli vierailulla siskonsa asuinkaupungissa Iisalmessa, kun sai kuulla siskonsa kuolemasta.

Catherine Heiskanen oli perheenjäsentensä mukaan aina iloinen. Hän oli myös äänekäs, sanoi suoraan mitä ajatteli ja sai kaikki aina nauramaan.

”Hän kysyisi nytkin, että mitä te oikein itkette”, Anne Korhonen sanoo.

Heiskasen tyttären Mitchell Odhiambon perhe kuvailee olleen rauhanneuvottelija ja sovittelija, joka sai toiset sopimaan kärhämänsä.

Odhiambo haaveili lain opiskelemisesta, mutta hän oli myös innokas yrittäjä. Hän omisti itäafrikkalaista ruokaa myyvän ruokavaunu­yrityksen.

Muistotilaisuudessa oli livebändi.

Catherine Heiskasen äiti Roseline Oketch kertoi puheessaan tyttärensä ja tytöntyttönsä nukahtaneen vieri viereen. Niin he elivät myös elämäänsä: rinnakkain ja yhdessä.

Poliisi löysi naiset kyseisestä suljetusta ruokavaunusta noin viisi vuorokautta heidän kuolemansa jälkeen. Naiset olivat syystä tai toisesta jääneet vaunuun, mahdollisesti yöpymään, Itä-Suomen poliisista kerrotaan.

Vaunu oli sosiaalisen median mukaan Tahko Fest -tapahtumassa ja vaunusta myytiin ruokaa vain muutamia päiviä ennen kuolemia.

Perhe epäilee naisten kuolemien johtuneen häkämyrkytyksestä. Poliisin mukaan ruumiista ei löytynyt ulkoisen väkivallan merkkejä eikä kuolemiin epäillä liittyvän rikosta. Poliisi tutkii kuolemien syytä edelleen.

Catherine Heiskanen ja Mitchell Odhiambo ilmoitettiin poliisin mukaan kadonneeksi 8. helmikuuta. Ruumiit löytyivät seuraavana päivänä.

Perhe olisi halunnut siirtää Heiskasen ja Odhiambon ruumiit Keniaan ja järjestää hautajaiset siellä, mutta se osoittautui liian kalliiksi. Niinpä heidät haudataan lähiaikoina Helsinkiin.

Iisalmelaiset Hanna Lehmusoksa ja Christine Halonen olivat Heiskasen ja Odhiambon hyviä ystäviä.

Christine Halonen (vasemmalla) ja Hanna Lehmusoksa saapuivat Vantaalle Iisalmesta muistelemaan läheisiä ystäviään.

Lehmusoksa törmäsi kaksikkoon kaupassa pari viikkoa ennen heidän kuolemaansa.

”Varmaan 40 minuuttia siellä juteltiin. Puhuttiin, että pitäisi taas nähdä ja istua iltaa yhdessä.”

Lehmusoksa ja Halonen kuvailevat äidin ja tyttären olleen sydämellisiä ja aurinkoisia ihmisiä. He olivat monille tuttu näky torilla, jossa he myivät ruokaa erilaisissa tapahtumissa.

Catherine Heiskasen siskon paras ystävä Delphine Aaltonen rukoili muistotilaisuudessa.

Heiskasen ja Odhiambon traaginen kuolema kosketti monia iisalmelaisia.

”Jopa sellaisia, jotka eivät tunne heitä, koska he olivat niin iso osa sitä yhteisöä”, Lehmusoksa sanoo.

”Elämä on lyhyt. Ymmärrän sen nyt”, Halonen toteaa.

Oikaisu 4.3. kello 23.14: Poistettu jutun alusta maininta ”Vantaan Minttukirkossa”. Tilaisuus oli Vantaan kansainvälisen seurakunnan, joka vuokraa Minttukirkkoa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat