Kaupungin työntekijät haksahtivat kalastelu­viesteihin, huijari lähetti erikoisia ”laskuja”

Ulkopuolinen sai haltuunsa alle viiden kaupungin työntekijän sähköposti­tunnukset ja lähetti osoitteista tietojenkalasteluviestejä.

Porin kaupungin työntekijöiden sähköpostiosoitteista on lähetetty tietojenkalasteluviestejä.

3.3. 16:37

Ulkopuolinen sai haltuunsa Porin kaupungin työntekijöiden sähköposti­tunnuksia ja lähetti näiden nimissä tietojenkalastelu­viestejä kaupunkilaisille.

Kyse on kaksoishuijauksesta, selittää kaupungin ICT-yksikön vt. päällikkö Ilkka Manninen.

”Kaupungin työntekijöiltä on ensin yritetty huijata tunnuksia. Tämän jälkeen yritetään huijata ihmisiä kaupungin nimissä.”

Ulkopuolinen sai haltuunsa alle viiden kaupungin työntekijän sähköpostiosoitteen ja salasanan.

”Tunnukset on eristetty samantien eli tunnukset on poistettu käytöstä. Nyt niillä ei pysty lähettämään sähköpostia”, Manninen sanoo.

Ulkopuolinen ehti kuitenkin lähettää kaupunkilaisille tietojenkalastelu­viestejä pori.fi-päätteisistä sähköposteista. Viestejä on lähetetty lähipäivinä. Mannisen mukaan huijausviestien kieli on ollut erinomaista suomen kieltä ja viestit muutenkin aidon näköisiä.

Viestit ovat olleet muun muassa ”laskuja” tai ”asiakaskirjeitä”. Kaupunki muistuttaa, ettei viestin saaneen tule avata linkkejä eikä syöttää avautuville verkkosivuille tietojaan kuten nimeä, osoitetta ja henkilötunnusta.

Manninen painottaa, ettei kaupunki kysy arkaluontoisia tietoja sähköpostilla. Hän myös lisää, että kaupunki ei koskaan lähetä suoraan laskuja asukkailleen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat