Whatsappissa liikkeellä huijaus­viestejä, uhrit menettäneet suuria summia rahaa

Poliisi kehottaa suhtautumaan kiireellisiinkin rahapyyntöihin varauksella ja tarkistamaan niiden oikeellisuuden.

4.3. 17:17 | Päivitetty 4.3. 17:54

Viestipalvelu Whatsappissa on taas liikkeellä huijauksia, kertoo Lapin poliisi tiedotteessa. Poliisin mukaan huijauksilla on saatu uhreilta suuriakin summia rahaa.

Poliisille tehtiin perjantaina rikosilmoitus tapauksesta, jossa uhri luuli maksavansa tyttärensä puolesta laskun. Uhri oli saanut tyttärensä nimissä vieraasta numerosta Whatsapp-viestin, jossa oli kerrottu tyttären oman puhelimen vahingoittuneen. Myöhemmin seurasi pyyntö maksaa kiireellinen lasku tyttären puolesta.

Uhri oli poliisin mukaan siirtänyt merkittävän määrän rahaa pyydetylle tilille. Sittemmin selvisi, että viesti tai rahapyyntö eivät olleet todellisuudessa tulleet huijauksen uhrin tyttäreltä.

Poliisin mukaan vastaavia huijauksia tehtiin perjantaina useita. Poliisi kehottaa suhtautumaan kiireellisiinkin rahapyyntöihin varauksella ja tarkistamaan niiden oikeellisuuden.

Oikaisu lauantaina 4.3. kello 17.51: Artikkelissa kirjoitettiin aiemmin virheellisesti, että uhri luuli siirtäneensä rahaa tyttärensä tilille. Todellisuudessa hän luuli maksavansa laskun tyttärensä puolesta ja siirsi rahat tuntemattomalle tilille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat