Kirppu­tori­yrittäjä tuomittiin työ­syrjinnästä, ei maksanut sairaus­ajalta palkkaa

Kymenlaakson käräjäoikeus antoi kirpputoriyrittäjälle tuomion työsyrjinnästä. Yrittäjä ei maksanut sairausajan palkkaa ja lähetti lomautusilmoituksen sairausloman aikana.

6.3. 9:49

Kirpputoriyrittäjä sai tuomion työsyrjinnästä, koska ei muun muassa maksanut työntekijälleen sairausajan palkkaa.

Kymenlaakson käräjäoikeus antoi ratkaisun asiassa viime perjantaina. Tuomiosta tiedotti maanantaina aluehallinto­viraston työsuojelu.

Yrittäjä oli palkannut työntekijän kirpputorimyymäläänsä määräaikaiseen työsuhteeseen. Sopimukseen oli kirjattu, että sairausajan palkkaa maksetaan vain työtapaturman johdosta.

Kun työntekijä oli sairastunut ja hän oli jäänyt sairaslomalle, hänelle ei ollut maksettu palkkaa, vaikka hän oli toimittanut työnantajalle asianmukaisen selvityksen työkyvyttömyydestään.

Kun työntekijä oli sairaslomalla, työnantaja toimitti hänelle lomautusilmoituksen. Myöhemmin työnantaja repi ilmoituksen ja ajatteli näin peruuttaneensa lomautuksen.

Käräjäoikeus arvioi, ettei työnantajalla ollut työsopimuslain edellyttämiä perusteita lomauttaa työntekijää. Lisäksi oikeus katsoi, että yrittäjän voidaan edellyttää tuntevan työoikeuden perusperiaatteet lomautuksesta ja työsopimuksesta.

Yrittäjä sai 40 päiväsakon sakkorangaistuksen ja tuomittiin maksamaan työntekijälle korvausta työsyrjinnän aiheuttamasta kärsimyksestä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat