Kokoomus­aktiivi kuoli liikenne­onnetto­muudessa lauantaina: Nyt poliisi epäilee rikosta

Ylöjärveläisen kunnallispoliitikon Antti Teivaalan kuolonkolaria tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena tai törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja mahdollisesti myös kuolemantuottamuksena.

Antti Teivaala kesällä 2021.

6.3. 13:25

Poliisi on aloittanut lauantaina Kolmostiellä Ylöjärvellä sattuneen risteyskolarin tutkinnan. Kolarissa kuoli ylöjärveläinen kunnallispoliitikko Antti Teivaala (kok).

Onnettomuus sattui Vaasantiellä Kolmostien ja Hiekkamaantien risteyksessä lauantaina kello 13.51.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Peltonen Sisä-Suomen poliisista kertoo, että kuollut oli pakettiautossa, joka oli tulossa Hiekkamaantieltä Kolmostielle. Teivaalan on kerrottu olleen kuljettamassa vaalitelttoja onnettomuuden sattuessa.

Lue lisää: Kunnallis­poliitikko Antti Teivaala kuoli ollessaan vaali­töissä

Peltonen korostaa, että tutkinta on alkuvaiheessa ja tapahtumien kulkua vasta selvitellään.

”Tällä tietoa näyttäisi siltä, että päätietä ajanut henkilöauto on jostain syystä ajautunut risteysalueelle ja törmännyt tähän toiseen ajoneuvoon.”

Peltosen mukaan vaikuttaisi siltä, että toinen ajoneuvo eli Teivaalan ajama pakettiauto ei onnettomuuden sattuessa edes ollut vielä päätiellä vaan asianmukaisesti pysähtyneenä ennen risteystä odottamassa etuajo-oikeutetulle Kolmostielle pääsyä.

Päätietä tullut henkilöauto ajautui jostain syystä risteysalueelle ja törmäsi pakettiauton vasempaan, kuljettajanpuoleiseen etukulmaan.

Alustavien tietojen mukaan henkilöauto on ajanut muuta liikennettä lujempaa.

”Ennen onnettomuutta on ollut ohitustilanteita. Näistä lähtökohdista nyt tutkinta jatkuu ja asiaa selvitellään, mutta ei tehdä liian hätäisiä johtopäätöksiä”, rikoskomisario Peltonen sanoo.

Hänen mukaansa Kolmostiellä on onnettomuuspaikan kohdalla 80 kilometrin nopeusrajoitus.

”Myös keliolosuhteet olivat hankalat, ja tien pinnassa oli loskaa.”

Päätietä ajanutta henkilöauton kuljettajaa on Peltosen mukaan tässä vaiheessa syytä epäillä rikoksesta, mutta häntä ei vielä ole päästy kuulemaan. Tapausta tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena tai törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja mahdollisesti myös kuolemantuottamuksena. Poliisi on jo ehtinyt kuulemaan osaa todistajista.

Henkilöautossa oli kuljettajan lisäksi kaksi matkustajaa.

Pelastuslaitoksen mukaan kaikki onnettomuuden osalliset kuljetettiin sairaalaan. Peltonen ei kommentoi heidän vointiaan.

”En tiedä tilannetta, mutta ilmeisesti ei ole ainakaan hengenvaaraa.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat