Syövyttävää ainetta kuljettanut säiliö kaatui Sumiaisissa, pelastus­laitos kerää ainetta pois

Pelastuslaitos tiedotti onnettomuudesta kello 13.40 keskiviikkona.

8.3. 14:13 | Päivitetty 8.3. 15:06

Sumiaisraitilla Sumiaisten keskustassa Äänekoskella on tapahtunut vaarallisen aineen onnettomuus. Keski-Suomen pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Jukka Järvisen mukaan onnettomuus sattui, kun 1 500 litran kuljetussäiliö kaatui siirtotilanteessa ja vuoti maahan sata litraa hajunpoistonestettä. Järvisen mukaan säiliössä oli ympäristölle vaaraksi olevaa syövyttävää ainetta.

Järvisen mukaan vuoto on nyt tukittu, eikä aineesta ole vaaraa lähialueen ihmisille. Silti hän kehottaa alueella liikkuvia välttämään onnettomuuspaikkaa, jotta pelastuslaitoksen yksiköt saavat kerättyä aineen turvallisesti pois alueelta.

Hän arvioi kello 14:n aikaan, että keräämiseen menee vähintään muutama tunti, mahdollisesti pidempäänkin.

”Todennäköisesti tarvitaan järeämpää kalustoa”, Järvinen kuvailee.

Onnettomuus sattui Sumiaisten kirkonkylällä. Pelastuslaitoksen toimet saattavat vaikuttaa liikenteen sujumiseen, kertoo Järvinen. Hän kuvailee aluetta rauhalliseksi. Liikennettä ei ole täysin suljettu onnettomuuden vuoksi.

Pelastuslaitos sai hätäilmoituksen vaarallisen aineen onnettomuudesta Sumiaisraitilla. Pelastuslaitos tiedotti onnettomuudesta kello 13.40 keskiviikkona.

Paikalla on useita pelastuslaitoksen yksikköjä.

Oikaisu 8.3. kello 15.06: Jutussa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että Sumiainen olisi kunta. Se kuuluu nykyisin Äänekoskeen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat