Tavara­juna törmäsi henkilö­autoon, auto raahautui 200 metriä junan keulassa – kaksi loukkaantui

Henkilöauto raahautui junan keulassa noin 200 metrin matkan.

8.3. 17:19 | Päivitetty 8.3. 18:22

Kaskistentiellä Närpiössä on sattunut raideliikenneonnettomuus, jossa törmäsivät tavarajuna ja henkilöauto. Onnettomuudessa loukkaantui kaksi henkilöautossa ollutta henkilöä.

Onnettomuus sattui tasoristeyksessä Seinäjoen ja Kaskisten välillä. Pohjanmaan pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Teemu Jumpposen mukaan tavarajuna oli matkalla Kaskisten suunnasta kohti Seinäjokea, kun se törmäsi henkilöautoon. Juna ei ollut turman aikana tavaralastissa.

Törmäyksen huomattuaan junankuljettaja käytti hätäjarrua. Henkilöauto jäi junan keulaan kiinni ja raahautui junan mukana noin 200 metrin matkan, kertoo Jumpponen.

Autossa oli kuljettajan lisäksi myös toinen ihminen. Molemmat loukkaantuivat lievästi, ja heidät vietiin tutkittavaksi. Junankuljettaja ei loukkaantunut onnettomuudessa.

Pelastuslaitos sai hälytyksen kello 14:n jälkeen keskiviikkona. Pelastustoimen tietojen mukaan paikalla on ollut kuusi yksikköä. Jumpposen mukaan viimeiset yksiköt poistuivat paikalta kello 16:n jälkeen. Pelastustoimet kestivät noin puolitoista tuntia.

Pelastuslaitos auttoi kaksi henkilöauton matkustajaa ulos autosta.

”He eivät olleet varsinaisesti jumissa autossa, mutta he eivät saaneet ovia auki”, Jumpponen kuvailee.

Palomestarin mukaan tasoristeyksen turva- ja merkinantolaitteet ovat toimineet onnettomuushetkellä oikein. Onnettomuuden syytä hän ei arvioinut. Hänen mukaansa sää on ollut aurinkoinen ja tuulinen.

Henkilöauto vaurioitui pahoin onnettomuudessa. Myös junan keulaan tuli vaurioita. Palomestarin mukaan vaurioita tuli erityisesti junan portaisiin, josta junankuljettaja nousee yleensä työpisteelleen junassa.

Palomestarin mukaan vielä kello 16:n jälkeen paikalla tehtiin tarkempaa arviota siitä, missä kunnossa juna on ja pystyykö sama kuljettaja ajamaan veturia. Juna seisoi siitä syystä paikallaan tasoristeyksen toisella puolen, kuvailee Jumpponen.

Oikaisu 8.3. kello 18.22: Vaihdettu jutun yhteydessä olevaa karttaa. Aiempaan karttaan oli merkattu onnettomuuspaikka virheellisesti väärään kohtaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat