Iäkäs henkilö kuoli apteekin lääke­jakelu­virheen seurauksena

Lääkejakelua koskevia ilmoituksia on kevään aikana tullut useampia, kertoo Satakunnan Kansa.

Kotihoidossa ollut potilas oli jäänyt pidemmän aikaa ilman tarvitsemaansa lääkettä. Satakunnan Kansa kertoo, lääkejakelua koskevia ilmoituksia on kevään aikana tullut useampia.

8.3. 20:30 | Päivitetty 8.3. 20:38

Iäkäs henkilö on kuollut Satakunnassa apteekin lääkejakeluvirheen seurauksena, kertoi Satakunnan hyvinvointialue keskiviikkona.

Hyvinvointialueen ikääntyneiden toimialuejohtaja Jaana Männikkö kertoi Ylelle, että kotihoidossa ollut potilas oli jäänyt pidemmän aikaa ilman tarvitsemaansa lääkettä. Kyse on Männikön mukaan ollut inhimillisestä virheestä.

Hyvinvointialue pahoitteli tapahtunutta ja kertoi tiedotteessa aloittaneensa tutkinnan helmikuun loppupuolella tapahtuneesta virheestä.

Myös Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) kertoi tiedotteessaan käynnistävänsä tutkinnan tapauksesta.

Otkesin mukaan tutkinnanjohtajana toimii sosiaali- ja terveydenhuollon onnettomuuksien johtava tutkija Hanna Tiirinki.

Tiirinki kertoi Satakunnan Kansalle keskiviikkona, että lääkejakelua koskevia ilmoituksia on tullut kuluvan kevään aikana useampia, mutta yhtä tapausta lukuun ottamatta niitä ei ole todettu vakaviksi.

Satakunnan hyvinvointialueen mukaan tapahtumien selvittämisellä pyritään jatkossa parantamaan lääkejakelun turvallisuutta vastaavien vaaratilanteiden ehkäisemiseksi.

Hyvinvointialue on ilmoittanut asiasta Otkesille ja asiasta tiedotetaan alueen mukaan myös aluehallintovirastoa ja Valviraa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat