Syöpä­hoitonsa vakuutuksella maksavien määrä kasvaa kovaa vauhtia: Kymppi­tonnilla pääsee vasta alkuun

Moni on huomannut, että sairauskuluvakuutus korvaa myös syöpähoitoja. Tämä on johtanut vakuutusten käytön lisääntymiseen.

Ylilääkäri Juha Kononen esitteli yksityissairaala Docrateen hoitotiloja keväällä 2022.

9.3. 14:37

Vakuutuksen turvin syöpähoitonsa maksavien suomalaisten määrä kasvaa ripeää vauhtia.

Yksityisen Docrates-syöpäsairaalan mukaan vakuutuspotilaiden määrä on kolminkertaistunut viidessä vuodessa. Vakuutuksella hoitonsa maksavien määrä on kasvanut suhteessa nopeammin kuin suomalaispotilaiden määrä yksityissairaalassa kasvaa.

Docrateen asiakkuusjohtaja Jani Mikkola arvioi tiedotteessa, että syitä ovat muutokset työssä käyvien ikärakenteessa ja uudenlaisten vakuutusten yleistyminen.

”Ihmiset ovat tulleet tietoisemmiksi siitä, että sairauskuluvakuutuksia voi käyttää myös vakaviin sairastumisiin.”

Työnantajan ottamissa sairauskuluvakuutuksissa on yleensä verottajan määrittelemä 10 000 euron enimmäiskorvaussumma.

Mikkolan mukaan työnantajan vakuutussumma riittää syövän diagnostiikkaan tai vaihtoehtoisesti osaan hoitoja.

”Vakuutusyhtiöt korvaavat eurooppalaisten hoitolinjausten mukaisia hoitoja. Kaikista kokeellisimmat hoidot tehdään joko lääkeyhtiöiden sponsoroimissa lääketutkimuksissa tai potilaiden omalla kustannuksella.”

Suomessa markkinoilla on nyt entistä laajempia sairauskuluvakuutuksia, jotka korvaavat hoitoja jopa sata vuotta täyttäneille.

Docrates on suurin yksityinen laaja-alainen syöpäsairaala Pohjois-Euroopassa, kun mukaan luetaan Pohjoismaat, Saksa, Puola, Belgia ja Hollanti.

Sen potilaat tulevat yli 40 maasta, mutta noin 80 prosenttia potilaista on suomalaisia. Ulkomaisista potilaista kaksi kolmasosaa tulee Ruotsista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat