Otkesille tieto Satakunnan kuolemantapauksen lisäksi ”muutamasta muusta” lääkejakelun ongelmatilanteesta

Satakunnan hyvinvointialue tiedotti keskiviikkona, että iäkkään henkilön epäillään kuolleen Satakunnassa apteekin lääkejakeluvirheen seurauksena.

Tutkinnanjohtaja Hanna Tiirinki täydensi, että muut Otkesille alkuvuonna ilmoitetut lääkejakelun ongelmat eivät johtaneet yhtä vakaviin seurauksiin kuin Satakunnassa oletetusti.

9.3. 13:19

Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) on saanut alkuvuonna tiedon muutamasta muustakin lääkkeiden jakelun ongelmatilanteesta Suomessa sen lisäksi, että Satakunnassa lääkejakelun virheen epäillään johtaneen kuolemaan.

Lue lisää: Iäkäs henkilö kuoli apteekin lääke­jakelu­virheen seurauksena

Asiasta kertoi STT:lle torstaina sosiaali- ja terveydenhuollon onnettomuuksien johtava tutkija Otkesissa, Hanna Tiirinki.

Hänen mukaansa muut tapaukset ovat osasyy sille, että Otkes päätti keskiviikkona käynnistää tutkinnan kotihoidon asiakkaan menehtymisestä Satakunnassa.

”Selvitämme, onko Satakunnan kuolemantapauksesta mahdollisesti opittavaa myös muualle Suomeen.”

Tutkinnanjohtaja Tiirinki täydensi, että muut Otkesille alkuvuonna ilmoitetut lääkejakelun ongelmat eivät johtaneet yhtä vakaviin seurauksiin kuin Satakunnassa oletetusti. Muissa tapauksissa virhe havaittiin ajoissa.

Satakunnan hyvinvointialue tiedotti keskiviikkona, että iäkkään henkilön epäillään kuolleen Satakunnassa apteekin lääkejakeluvirheen seurauksena.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat