Esi­tutkinta valmis: Miehen epäillään raiskanneen ja murhanneen taksin­kuljettajan

Esitutkintapöytäkirja on määrätty kokonaan salaiseksi, kertoo poliisi tiedotteessaan.

Kukkia ja kynttilöitä Salonsaaren sillan kupeessa Asikkalassa 22. elokuuta.

10.3. 13:28 | Päivitetty 10.3. 14:16

Hämeen poliisilaitos on saanut Asikkalassa elokuussa tapahtuneen henkirikoksen esitutkinnan valmiiksi. Poliisi tiedotti asiasta perjantaina kello yhden jälkeen päivällä.

Rikoskomisario Jari Kiiskinen kertoo, että kyse on niin sanotusta Asikkalan taksisurmasta, jossa taksinkuljettajana aiemmin työskennelleen miehen epäillään murhanneen 20-vuotiaan naistaksinkuljettajan. Tapaus sattui viime vuoden elokuussa Asikkalassa Salonsaaressa.

Esitutkinnan mukaan miestä epäillään murhasta ja törkeästä raiskauksesta.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi elokuussa 24-vuotiaan miehen todennäköisin syin epäiltynä. Henkirikoksen epäillään tapahtuneen elokuun 20. päivänä varhain lauantaiaamuna.

Murhasta epäiltyä asikkalalaista miestä ei ole syytetty tai tuomittu HS:n selvityksen perusteella aiemmin tuomioistuimissa.

Elokuussa julkaistuista esitutkintatiedoista kävi ilmi, että työvuorossa ollut nainen otti miehen kyytiinsä Lahden keskustassa. Sieltä matka jatkui poliisin tietojen mukaan Asikkalaan, mutta auton taksamittari ei ollut päällä.

Esitutkintapöytäkirja on määrätty kokonaan salaiseksi, koska se sisältää tietoja rikoksesta epäillyn, asianomistajan ja muun rikosasiaan liittyvän henkilön yksityiselämään liittyvistä arkaluonteisista seikoista.

Kiiskinen ei kommentoinut tutkinnan yksityiskohtia teon luonteen takia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat