Eteläsavolainen uhri menetti 15 000 euroa: Huijari käytti Sanna Marinin nimeä ja kasvoja

Poliisi selvittänyt tapausta, jossa uhri hävisi 15 000 euron arvosta bitcoinejaan.

Kuvituskuvassa kryptovaluutta Bitcoinia esittävä kolikko.

10.3. 16:05 | Päivitetty 10.3. 16:20

Jälleen uudenlainen huijaus leviää sosiaalisen median kanavissa.

Poliisi varoitti perjantaina, että Facebookissa liikkuu Bitcoin-huijaus, jossa on käytetty muun muassa pääministeri Sanna Marinin (sd) kasvoja ja nimeä.

Lue lisää: Nainen oli menettää tonneja, mutta havahtui viime hetkellä – Suomalaisia yritetään nyt vedättää taitavilla kikoilla

Poliisi myös kertoi tapauksessa, jossa eteläsavolainen asianomistaja eli uhri menetti 15 000 euroa bitcoin-sijoituksiaan Marinin kasvoilla mainostaneen Facebook-mainoksen seurauksena.

Tilanne eteni niin, että uhri otti yhteyttä mainoksessa ilmoitettuun yhteyshenkilöön selvittääkseen sijoitusmahdollisuuksia.

Ulkomaalaisena sijoitusneuvojana esiintynyt henkilö ilmoitti, että voidakseen auttaa asiassa hänellä olisi hyvä olla näkymä sijoittajan pankkitietoihin, poliisi kertoo.

Sijoitusneuvojana esiintynyt henkilö pyysi asentamaan käännösohjelman, jotta keskustelu englanniksi olisi helpompaa.

Asentaminen oli virhe, sillä todellisuudessa sijoitusneuvoja sai käännösohjelman avulla etäyhteyden asianomistajan koneeseen ja pystyi näin tekemään tilisiirtoja ensin toisen henkilön tilille ja siitä edelleen ulkomaiselle tilille.

Asian selvittelyssä kävi ilmi, että vastaavanlaisen huijauksen uhriksi on joutunut muitakin henkilöitä eri puolilla Suomea. Vahingot ovat poliisin mukaan lähes poikkeuksetta kymmeniä tuhansia euroja.

Poliisi kehottaa välttämään sijoittamista internetin erilaisilla somekanavilla olevien mainosten perusteella.

”Myöskään mitään tuntemattoman henkilön pyyntöjä erilaisten ohjelmien asentamisesta ei pidä noudattaa eikä ketään ulkopuolista pidä päästää katselemaan pankkitilin tietoja”, poliisi varoittaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat