Poliisi: Nuorten välillä väki­valtaisia välien­selvittelyjä viikon­loppuna

Saloon oltiin poliisin mukaan tiettävästi järjestämässä joukkotappelua, mutta välienselvittely siirtyi mökille. Tapahtumiin liittyy muun muassa epäiltyjä pahoinpitelyjä sekä epäilty ryöstö paikallisen ruokakaupan parkkipaikalla.

10.3. 17:00

Lounais-Suomen poliisi selvittää nuorten väkivaltaisia välienselvittelyjä Someron seudulla Varsinais-Suomessa.

Tapahtumiin liittyy muun muassa epäiltyjä pahoinpitelyjä mökillä Somerolla sekä epäilty ryöstö paikallisen ruokakaupan parkkipaikalla.

Erimielisyydet juontavat juurensa poliisin mukaan ainakin kahden viikon taakse, poliisi kertoo tiedotteessaan perjantaina.

Saloon oltiin poliisin mukaan tiettävästi järjestämässä nuorten joukkotappelua viime viikonlopuksi, mutta välienselvittely siirtyikin somerolaiselle mökille.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Somerolla sijaitsevalle mökille oli kokoontunut juhlimaan useita kymmeniä pääosin alaikäisiä nuoria.

Tappelua suunnitelleiden nuorten saavuttua mökille osa nuorista pakeni paikalta väkivallan uhan takia. Mökille jääneet piiloutuivat, mutta tunkeutujat pääsivät mökkiin sisälle ja rikkoivat paikkoja.

”Hyökkääjät kohdistivat väkivaltaa paikallaolijoihin, mutta kukaan ei onneksi loukkaantunut vakavasti”, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jutta Store tiedotteessa.

Poliisin tämänhetkisen tiedon mukaan tunkeutujia oli kymmeniä, ja he ovat iältään 15–20-vuotiaita. Poliisi otti välittömästi kiinni yhden henkilön ja puhutti osallisia paikan päällä.

Asiaa tutkitaan tässä vaiheessa törkeänä kotirauhan rikkomisena ja useina pahoinpitelyrikoksina.

Tapahtumat saivat poliisin mukaan jatkoa vielä samana yönä, kun mökillä tapahtuneen välienselvittelyn osapuolet kohtasivat Someron keskustassa paikallisen ruokakaupan parkkipaikalla.

Poliisi katsoo kohtaamisen liittyneen mökin tapahtumiin eräänlaisena kostotoimena. Paikalla oli useita nuoria, osittain samoja henkilöitä kuin mökillä.

”Parkkipaikalla epäillään tapahtuneen ryöstö, jossa 16-vuotiasta poikaa pahoinpideltiin muun muassa lyömällä. Lisäksi häntä uhattiin todennäköisesti kuula-aseella. Poliisin saapuessa paikalle epäillyt tekijät poistuivat paikalta”, Store kertoo tiedotteessa.

Poliisi on ottanut kiinni ja pidättänyt ryöstörikokseen epäiltynä yhteensä kuusi nuorta. Ryöstörikoksen pääepäilty on 16-vuotias poika, joka vangittiin Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa perjantaina.

Lisäksi mökin tapahtumiin liittyen on otettu kiinni neljä nuorta.

Sekä mökin tapahtumien että epäillyn ryöstön selvittäminen jatkuu epäiltyjen ja asianomistajien kuulemisella. Poliisi on selvillä molempien tilanteiden tapahtumienkulusta. Poliisilla on pääosin käsitys paikalla olleiden nuorten henkilöllisyydestä.

Tapausten selvittelyn yhteydessä poliisi on saanut viitteitä siitä, että väkivaltaisuudet saisivat jatkoa myös tulevana viikonloppuna.

Poliisi kertoo seuraavansa asiaa ja varautuvansa sekä tarvittaessa puuttuvansa asiaan paikan päällä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat