Etelä-Saimaa: Lappeenrannan S-Marketin tuhopolttaja tuomittiin vankeuteen

Mies todettiin mielentilatutkimuksen jälkeen syyntakeiseksi.

11.3. 7:04

Etelä-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut 25-vuotiaan miehen vankeuteen muun muassa tuhopoltosta, joka tapahtui Lappeenrannan Pallon S-Marketissa heinäkuussa 2021.

Tuomiosta kertoo Etelä-Saimaa-lehti. Mies sytytti kaupassa tulipalon deodoranttipullon ponneaineella aamuyöllä. Kauppa oli auki, ja asiakkaat sekä henkilökunta evakuoitiin. Palo levisi nopeasti ja kaupan tiloihin tuli merkittäviä vahinkoja.

Käräjäoikeus määräsi miehen mielentilatutkimukseen, sillä hänellä on pitkäaikainen päihteidenkäyttötausta. Vaikka mielentilatutkimuksen mukaan mies oli mitä ilmeisimmin psykoottinen ja vainoharhainen, hänet todettiin silti syyntakeiseksi.

Mies tuomittiin myös seitsemästä muusta rikoksesta yhteensä vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeuteen. Muita rikoksia olivat muun muassa törkeä huumausainerikos ja törkeä kotirauhan rikkominen.

Rangaistusta lyhennettiin, sillä mies sai hiljattain myös toisen vankeustuomion. Lisäksi hän joutuu maksamaan useita korvauksia lähes miljoonan euron edestä. Käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat