Talvinen sää jatkuu kaikkialla Suomessa

Viikon keskivaiheilla lauhtuu, mutta todennäköisesti vain hetkellisesti.

Lauantaina Helsingissä saatiin taas vaihteeksi nauttia lumisateesta. Talvea ei tarvitse hyvästellä vielä ensi viikollakaan.

11.3. 15:17

Talvinen sää jatkuu kaikkialla Suomessa vielä ainakin viikonlopun ja maanantain ajan, kertoo päivystävä meteorologi Iiris Viljamaa Ilmatieteen laitokselta.

Maan etelä- ja itäosissa tupruttaa viikonloppuna lunta. Itä-Suomessa uutta lunta voi tulla sunnuntai-iltaan mennessä 8–10 senttimetrin verran, etelään lumisenttejä on luvassa pari.

Pakkanen pysyttelee etelässä 5–8 asteen tuntumassa, mutta idässä pakkanen voi olla himpun kireämpikin.

Myös pohjoisessa jatkuu napakka pakkanen.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä Utsjoki–Kevon mittausasemalla päästiin lähelle talvin kylmimpiä lukemia, kun siellä mitattiin 34,8 pakkasastetta.

Maanantai-iltana maan etelä- ja länsiosissa alkaa kuitenkin jo lauhtua.

”Päivisin plusasteita voi olla hyvin jopa viisi, ja lumet sulavat tehokkaasti. Keskiviikkoon mennessä nollaraja nousee aina Oulun ja Kainuun korkeudelle”, Viljamaa kertoo.

Lukemat mittarissa eivät putoa selkeästi pakkasen puolelle edes öisin.

Myös Lapissa tulipalopakkaset väistyvät, mutta luvassa on edelleen talvista pakkassäätä koko viikon varrelle, Viljamaa kertoo.

Vaikka etelässä voi viikon keskivaiheilla aurinko paistaa ja räystäät tippua, toppatakkia ei kannata kiikuttaa vielä varastoon.

Viljamaan mukaan loppuviikosta sää kylmenee jälleen hyvin todennäköisesti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat