Silminnäkijät kertovat Aamulehden päätoimittajan humalaisesta käyttäytymisestä opiskelija­juhlissa

HS:n haastattelemat silminnäkijät kuvailevat Aamulehden vastaavan päätoimittajan Jussi Tuulensuun käytöstä humalaiseksi lauantaisissa juhlissa. Tuulensuu erosi juhlien jälkeen Aamulehden vastaavan päätoimittajan tehtävästä.

Aamulehden vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu on esittänyt pahoittelunsa ainejärjestö Vostokin 30-vuotisjuhlien tapahtumien vuoksi.

13.3. 15:32 | Päivitetty 13.3. 18:36

Useat henkilöt kertovat Helsingin Sanomille tilanteista, joiden perusteella Aamulehden vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu vaikuttaa olleen vahvasti päihtynyt ja hänen käytöksensä on herättänyt huomiota Tampereen yliopiston ainejärjestö Vostokin 30-vuotisjuhlissa viime viikonloppuna.

Journalistiikan, kuvajournalismin ja visuaalisen journalismin ainejärjestö Vostok vietti lauantaina 30-vuotisjuhlaansa Tampereella.

Maanantaina Sanoma tiedotti, että Tuulensuu eroaa. Syyksi kerrottiin selkeä päihtymys tärkeässä sidosryhmä­tilaisuudessa sekä epäasiallinen, ahdistavaksi koettu käytös naisia kohtaan.

Tuulensuu kommentoi tapausta HS:lle ennen eroilmoitustaan maanantaina tekstiviestillä seuraavasti:

”Olen kuullut, että käytökseni on häirinnyt toisia, ja olen siitä tietenkin hyvin pahoillani. Olen ollut yhteydessä tapahtuman järjestäjään, joka käsittelee asiaa nyt viikolla. Toivon, että kuulemme heidän näkemyksensä asiaan. Haluan, että asia selvitetään kunnolla.”

Lue lisää: Aamulehden vastaava pää­toimittaja Jussi Tuulensuu eroaa: ”En näe mahdolliseksi uskottavasti jatkaa”

Jussi Tuulensuu piti puheen ainejärjestö Vostokin vuosijuhlassa lauantaina.

Maanantaina iltapäivällä Vostok tiedotti useiden juhlavieraiden kertoneen Tuulensuun epäsopivasta koskettelusta ja vahvasta päihtymyksestä.

Vostok tuomitsi Tuulensuun käytöksen ja piti hänen eropäätöstään oikeana.

Lue lisää: Ainejärjestö: Vieraat kertovat pää­toimittaja Tuulen­suun kosketelleen epä­asiallisesti

HS:n haastattelemat silminnäkijät kertovat nähneensä Tuulensuun juoneen alkoholia iltapäivästä asti.

Vuosijuhlissa Tuulensuu edusti tapahtuman pääsponsoria Aamulehteä ja samalla myös Sanoma Media Finlandia. Hän piti vuosijuhlan alussa puheen, jossa hän muun muassa toivotti opiskelijoita tervetulleeksi töihin Aamulehteen.

Aamulehti ja Sanoma Media Finland ovat Tampereen toimittaja­opiskelijoiden näkökulmasta merkittäviä työllistäjiä. Aamulehden päätoimittajana Tuulensuu on siis merkittävässä valta-asemassa opiskelijoihin nähden.

Erään silminnäkijän mukaan Tuulensuun pitämä puhe oli sisällöltään asiallinen, mutta esittäjän humalatila saattoi vaikuttaa puheen tyyliin. Toinen silminnäkijä kuvaili puheen olleen jäykkää ja hieman katkonaista.

Juhlien tupakkapaikalla Tuulensuu halasi alkuillasta yhtä naispuolista juhlavierasta melko läheisesti. Nainen ja Tuulensuu tuntevat toisensa jo entuudestaan, nainen kertoo. Halatessa Tuulensuun käsi valahti melko alas. Nainen ei kokenut halausta tyylikkääksi, mutta ei epäsopivaksikaan. Lisäksi ystävällisen juttelun lomassa Tuulensuu antoi naiselle kevyen poskisuudelman.

”Hän myös kysyi, mitä rakkauselämääni kuuluu. En kokenut hänen käytöstään silti vääränä tai häirintänä. En halua vähätellä muiden kokemaa, mutta näin itse koin.”

Tuulensuu päihtyi silminnäkijä­havaintojen mukaan illan aikana voimakkaasti. Tuulensuun kerrotaan olleen sekavan oloinen keskusteluissa loppuillan aikana.

”Tuulensuu vaikutti olevan kovassa humalassa siinä vaiheessa, kun virallinen illallisosuus päättyi”, silminnäkijä kertoo HS:lle.

Yksi 30-vuotisjuhliin osallistunut nainen kertoo HS:lle poistuneensa tilaisuudesta osittain Tuulensuun käyttäytymisen vuoksi.

”Tuli olo, että hän on hieman liian maistissa, aika paljonkin liikaa”, nainen kertoo.

Naisen mukaan Tuulensuu siirsi tuolinsa lähelle häntä ja alkoi nojata häntä vasten illallispöydässä. Hän ehdotti myös siirtymistä ensin baarin puolelle ja myöhemmin tanssilattialle.

”Lähdin pois juhlista sen takia, että Tuulensuun käytös alkoi muuttua eikä tilanne eskaloituisi. En siltikään koe, että hän olisi häiriköinyt minua.”

Vuosijuhlilta juhlaväki siirtyi jatkoille Tullikamarin Klubille. Siirtymätilanteessa yksi silminnäkijä todisti, kuinka nuori opiskelijanainen huusi Tuulensuulle.

Kolme HS:n haastattelemaa silminnäkijää kertoo nähneensä Tuulensuun jatkopaikalla yksin. Yksi juhlissa ollut kuvailee tämän kiertäneen juoma kädessä porukoista toiseen.

Yksi silminnäkijä näki, kun kaksi järjestyksenvalvojaa meni juttelemaan Tuulensuulle. Hetken puhuttuaan järjestyksenvalvojat saattoivat Tuulensuun ulos.

Helsingin Sanomat ja Aamulehti kuuluvat molemmat Sanoma-konserniin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat