Aamulehden vastaava pää­toimittaja Jussi Tuulensuu eroaa: ”En näe mahdolliseksi uskottavasti jatkaa”

Vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu ilmoitti sunnuntaina olevansa poissa Aamulehden toimituksen päivittäisestä työstä siihen asti, että hänen käytöstään opiskelijajuhlissa on selvitetty. Maanantaina Sanoma tiedotti Tuulensuun erosta.

Aamulehden vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu.

13.3. 14:46 | Päivitetty 13.3. 18:34

Aamulehden vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu eroaa. Asiasta kertoi Sanoma tiedotteessaan.

Tiedotteessa sanotaan, että Sanoma on selvittänyt tarkemmin julkisuudessa esillä olleita tietoja Tuulensuun epäasiallisesti käytöksestä ainejärjestö Vostokin 30-vuotisjuhlissa.

”Tiedossa on tällä hetkellä selkeä päihtymys tärkeässä sidosryhmätilaisuudessa sekä epäasiallinen, ahdistavaksi koettu käytös naisia kohtaan”, tiedotteessa sanotaan.

Tuulensuu osallistui lauantaina Vostokin 30-vuotisjuhliin Tampereella. Hän pahoitteli käytöstään juhlissa Twitterissä sunnuntaina.

Vostok on Tampereen yliopiston journalistiikan, kuvajournalismin ja visuaalisen journalismin ainejärjestö. Ainejärjestö kertoi sunnuntaina, että se selvittää Tuulensuun käytöksen ympärillä liikkuvia puheita.

Vostok julkaisi maanantaina uuden tiedotteen, jonka mukaan monet juhlavieraat olivat kertoneet Tuulensuun epäsopivasta koskettelusta ja vahvasta päihtymyksestä.

Ainejärjestö tuomitsi Tuulensuun käytöksen ja piti hänen eropäätöstään oikeana.

Lue lisää: Silminnäkijät kertovat Aamulehden päätoimittajan humalaisesta käyttäytymisestä opiskelija­juhlissa

Tiedotteen mukaan Tuulensuu irtisanoutuu yhtiön palveluksesta ja Aamulehden vastaavan päätoimittajan tehtävästä.

”Näiden tapahtumien valossa en näe mahdolliseksi uskottavasti jatkaa Aamulehden vastaavan päätoimittajan tehtävässä”, sanoo Tuulensuu. Hän kertoo asiasta myös Twitterissä, jossa hän kertoo, ettei aio kommentoida asiaa tällä erää enempää.

Aamulehti kertoo, että lehden vastaavana toimittajana toimii toistaiseksi toimituspäällikkö Kimmo Koski.

Sanoma Media Finlandin uutis- ja featuremedian liiketoimintajohtaja Petteri Putkirannan mukaan viitteitä Tuulensuun vastaavasta käytöksestä ei ole ollut aiemmin.

”Jussi Tuulensuu veti tästä omat johtopäätöksensä, kun informaatiota tuli lisää ihmisiltä, jotka ovat kokeneet tämän tapahtuman ahdistavaksi”, Putkiranta kertoo Helsingin Sanomille.

Kyseessä on toinen päätoimittajan vaihdos lyhyellä aikavälillä. Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Kaius Niemi luopui työstään marraskuussa törkeän rattijuopumusepäilyn vuoksi.

Putkirannan mukaan Niemen tapauksen jälkeen oli jo aloitettu työ, jolla tuetaan vaativassa ja paineisessa työssä olevia.

”Kyllä varmasti antaa meille erittäin hyvän syyn tarkastella meidän ohjeistusta ja niiden soveltamista vielä tarkemmin. Tämä on ikään kuin herätys.”

Putkirannan mukaan kahden päätoimittajan lähdössä on kyse isosta menetyksestä. Lukijoille Putkiranta ei usko Aamulehden päätoimittajan vaihtumisen näkyvän.

Sanoma Media Finlandin toimitusjohtaja Pia Kalsta kertoo Helsingin Sanomille, että Sanomalla on käytössä alkoholin käytössä varhaisen puuttumisen malli.

”Varmaan tämä tulee vielä laskemaan puuttumisen kynnystä, kun tällaista pääsee tapahtumaan.”

Kalstan mukaan esihenkilötehtävissä toimivien kanssa käydään säännöllisesti keskusteluja, joissa kysytään, miten ihmiset voivat, ja heitä ollaan tarvittaessa valmiita tukemaan.

” Se, että tapahtuisi yksi tällainen, mutta että kaksi näin lyhyessä ajassa. Haluaisin silti ajatella, että nämä ovat yksittäistapauksia. Totta kai meidän täytyy tarkastella myös sitä, mitä voimme jatkossa tehdä, että yhtäkään vastaavaa tapausta ei enää tule.”

Aamulehti ja Helsingin Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat