Ainejärjestö: Vieraat kertovat pää­toimittaja Tuulen­suun kosketelleen epä­asiallisesti

Vuosijuhlien vieraat ovat ainejärjestön mukaan kokeneet Tuulensuun päihtymyksen ahdistavana. Päätoimittaja myös heitettiin ulos juhlien jatkoilta.

Aamulehden vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu kuvattuna lehden toimituksessa Tampereella vuonna 2020.

13.3. 17:16 | Päivitetty 13.3. 17:41

Tampereen yliopiston journalisti­opiskelijoiden ainejärjestö Vostok kertoo, että juhlavieraiden mukaan Aamulehden vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu kosketteli heitä epäasiallisesti.

Vostok vietti 30-vuotisjuhliaan viime lauantaina. Vostokin maanantaina julkaiseman tiedotteen mukaan useat juhlavieraat ovat kertoneet nimettömästi Tuulensuun käytöksestä illan aikana.

”Vieraat ovat kertoneet Jussi Tuulensuun koskettaneen juhlavieraita epäasiallisesti, esimerkiksi halaillut ja ottanut selästä kiinni. Monet juhlavieraat ovat kokonaisuudessaan tunteneet olonsa epämiellyttäväksi Tuulensuun käytöksen takia”, tiedotteessa sanotaan.

Vostokin mukaan osa häirintätapauksista on tapahtunut iltajuhlan aikana ja osa sen virallisilla jatkoilla Tullikamarin Klubilla.

Ainejärjestön mukaan Tuulensuu oli ollut koko illan ”hyvin päihtynyt”, ja järjestyksenvalvojat poistivat hänet jatkoilta kahden aikoihin yöllä.

”Päihtymyksen tila on ollut myös useista ahdistavaa”, Vostokin tiedotteessa sanotaan.

Vostok kertoo tuomitsevansa Tuulensuun käytöksen.

Tuulensuu on itse ilmoittanut eroavansa tapahtumien seurauksena. Vostokin mukaan tämä oli oikea päätös.

HS kertoi silminnäkijöiden kokemuksista toisessa maanantaina julkaistussa jutussa.

Lue lisää: Silminnäkijät kertovat Aamulehden päätoimittajan humalaisesta käyttäytymisestä opiskelija­juhlissa

Vostok keräsi vieraiden kokemuksia kyselyllä nimettömästi. Häirintää kohdanneet ihmiset ovat olleet myös suoraan yhteydessä ainejärjestöön. Vostok korostaa, ettei sillä ole syytä epäillä kertomusten todenperäisyyttä.

Nimettömyyden taustalla voi olla joidenkin opiskelijoiden pelko uramahdollisuuksista. Aamulehti työllistää useita Vostokin nykyisiä ja entisiä opiskelijoita.

Ainejärjestö huomauttaa, että Tuulensuu on vastaavana päätoimittajana käyttänyt Aamulehdessä merkittävää valtaa. Aamulehti oli myös vuosijuhlien pääsponsori ja näkyvästi esillä tapahtumassa.

Vostokin mukaan yhteistyön jatkosta keskustellaan Aamulehden kanssa.

Aamulehti ja Helsingin Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat