Humalassa moottorikelkalla ajaminen aiheuttaa useita kuolemia vuosittain

Moottorikelkkailukausi on tällä hetkellä vilkkaimmillaan, kertoo poliisi.

Suomessa kuolee kymmeniä ihmisiä moottorikelkkaonnettomuuksissa joka vuosi

14.3. 14:05

Suomessa kuolee 10–20 ihmistä moottorikelkkaonnettomuuksissa joka vuosi. Lisäksi 400-500 ihmistä loukkaantuu, kertoo poliisi tiedotteessaan. Poliisin mukaan moottorikelkkailukausi on tällä hetkellä vilkkaimmillaan.

Moottorikelkkaonnettomuuksista valtaosa tapahtuu jäällä, jonka takia yleisin syy kuolemaan on hukkuminen. Loukkaantumisia sattuu esimerkiksi kuljettajan ulosajoissa tai kun kuljettaja törmää esteeseen.

Eniten onnettomuuksissa kuolee 41–60-vuotiaita mieskuljettajia, kertoo poliisi. Loukkaantuneet ovat yleensä 21–40-vuotiaita kuljettajia.

Suurin osa kuolleista on ollut alkoholin vaikutuksen alaisena. Poliisi muistuttaa tiedotteessaan, että rattijuopumussäännökset koskevat myös moottorikelkkailijaa ja säännöt ovat voimassa myös maastossa ajettaessa.

Rattijuopumuksen raja on 0,5 promillea ja törkeän rattijuopumuksen raja 1,2 promillea.

Poliisi valvoo maastoliikennettä koko Itä-Suomen alueella, kerrotaan tiedotteessa. Pelkästään tällä alueella menehtyi viime vuonna kolme kelkkailijaa. Myös loukkaantumiseen johtaneita onnettomuuksia oli useita.

Tiedotteen mukaan poliisi aikoo kiinnittää huomiota moottorikelkkailun valvontaan, sillä kuluvan talven aikana poliisi on saanut paljon palautetta muun muassa luvattomasta moottorikelkalla ajamisesta alueilla, joissa se ei ole sallittua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat