Rikollisjengi United Brotherhoodin johtaja sai pitkän tuomion laajasta rikos­vyyhdistä

Helsingin hovioikeus antoi tuomion United Brotherhood -jengin massiivisesta rikoskokonaisuudesta.

Tero Holopainen osallistui Helsingin hovioikeuden istuntoon viime vuonna.

15.3. 10:46

Helsingin hovioikeus tuomitsi United Brotherhood (UB) -jengin johtajana toimineen Tero Holopaisen lähes kymmeneksi vuodeksi vankeuteen.

Holopaisen tuomio oli vain osa massiivista järjestäytynyttä rikollisryhmää United Brotherhoodia koskeneesta rikosvyyhdistä. Oikeudenkäynnissä oli kyse muun muassa useista törkeistä huumausainerikoksista, törkeistä ampuma-aserikoksista, ryöstörikoksista, törkeistä kiristyksistä, törkeistä varkauksista ja törkeistä talousrikoksista.

Hovioikeus langetti Holopaiselle aiemman käräjätuomion tapaan yhdeksän vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistuksen. Tuomio tuli muun muassa useista törkeistä huumerikoksista.

Hovioikeus muutti käräjäoikeuden tuomion lopputulosta joiltakin osin, mutta muutoksilla ei ollut vaikutusta Holopaisen vankeusrangaistuksen pituuteen. Osa Holopaisen huumesyytteistä hylättiin hovioikeudessa, mutta aiemmin käräjäoikeuden hylkäämiä ampuma-aserikoksia luettiin nyt hänen syykseen.

Muille asiakokonaisuudessa syytettyinä olleille tuomittiin vankeusrangaistuksia, joiden pituudet vaihtelivat neljästä kuukaudesta kuuteen ja puoleen vuoteen. Kolmen vastaajan osalta syytteet hylättiin.

Hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tavoin, että United Brotherhood on ollut laissa tarkoitettu järjestäytynyt rikollisryhmä. Oikeus kovensi monen syytetyn rangaistuksia, koska ne oli tehty osana United Brotherhoodin toimintaa.

United Brotherhood on sittemmin määrätty tuomioistuimen päätöksellä lakkautetuksi.

United Brotherhood syntyi vuonna 2010, kun kolme alamaailman jengiä Rogues Gallery, Natural Born Killers ja More yhdistivät voimansa. Viranomaiset pitivät United Brotherhodia sen viimeisinä vuosina Suomen vahingollisimpana jenginä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat