Pelastusopiston rehtori kyseenalaisti alaisensa luotettavuuden – Tuomittiin työsyrjinnästä

Pelastusopiston rehtori Mervi Parviainen valitti tuomiostaan, mutta hovioikeus päätti olla ottamatta valitusta käsittelyyn.

Pelastusopisto kouluttaa hätäkeskustoiminnan ja pelastusalan ammattilaisia koko Suomeen.

15.3. 12:31

Kuopiossa toimivan Pelastusopiston rehtorin Mervi Parviaisen sakkotuomio työsyrjinnästä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta jää voimaan.

Parviainen valitti marraskuisesta käräjätuomiosta Itä-Suomen hovioikeuteen. Se päätti keskiviikkona olla myöntämättä hänelle jatkokäsittelylupaa.

Tuomion mukaan Parviainen syyllistyi työsyrjintään ja virkavelvollisuuden rikkomiseen marraskuun 2018 ja elokuun 2019 välisenä aikana.

Työsyrjinnässä oli kyse siitä, että Parviainen rehtorina toimiessaan asetti työntekijän epäedulliseen asemaan poliittisen tai ammatillisen toiminnan perusteella.

Parviainen oli ilmoittanut, että työntekijän valinta erääseen luottamusrooliin aiheutti luottamuspulan ja esteellisyysongelman tehtävien hoitamiseen. Käräjäoikeuden mukaan Parviainen oli karsinut alaisensa työtehtäviä ja kyseenalaistanut aiheettomasti tämän luotettavuutta.

Virkavelvollisuuden rikkominen linkittyy kyseiseen työsyrjintään. Käräjäoikeus katsoi, että Parviainen toiminnallaan rikkoi yhdenvertaisuuslaissa työnantajan velvollisuudeksi säädettyä ja laiminlöi käyttäytymisen asemansa edellyttämällä tavalla.

Pelastusopisto on valtion oppilaitos, joka kouluttaa hätäkeskustoiminnan ja pelastusalan ammattilaisia koko Suomeen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat