Sisäministeriö pysäyttää kiinteistökaupan varuskunnan lähellä

Uutisvuoksi-lehti: Asuintalo myytiin kaksoiskansalaiselle. Ministeriö: Ostajan taustalla ei vaikutusta.

15.3. 13:05

Sisäministeriö on huolissaan kiinteistökaupasta, jossa Imatralla Immolan varuskunnan läheisyydessä ollut asuinrakennus myytiin ulosottohuutokaupassa alkuvuodesta.

Ministeriö esittää siksi valtiovarainministeriölle valtion etuosto-oikeuden käyttöä.

Ministeriön mukaan kiinteistökauppa on ollut tarkastelussa sisäministeriössä ja Rajavartiolaitoksessa jo tammikuusta alkaen ja nyt kun selvitykset ovat valmistuneet, se päätyi esittämään valtion etuosto-oikeuden käyttöä.

Uutisvuoksi-lehden mukaan Immolan varuskunnan johtajien entinen asuintalo Komentola myytiin pakkohuutokaupassa 57 550 eurolla kaksoiskansalaiselle, jonka menneisyydestä löytyy vankilatuomio.

Nyt ministeriö katsoo, että kiinteistön hankkiminen valtion omistukseen on ”tarpeen rajavalvonnan ja rajaturvallisuuden varmistamiseksi sekä alueellisen koskemattomuuden valvonnan ja turvaamisen takia”.

”Valtion etuosto-oikeuden käytön peruste on se, että kiinteistö sijaitsee kasarmialueen läheisyydessä, ei ostajan tausta”, kertoo sisäministeriön johtava asiantuntija Antti Puhakka.

Valtiolla on aina etuosto-oikeus strategisten kohteiden välittömässä läheisyydessä tapahtuvissa kiinteistökaupoissa

Lopullisen päätöksen etuosto-oikeuden käyttämisestä tekee valtiovarainministeriö, joka tekee selvitykset muun muassa kaupan lainvoimaisuuteen liittyen.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat