Torstai on aurinkoinen, viikonlopuksi Suomeen tiedossa räntää, vettä ja lumisateita

Torstaina ja perjantaina on luvassa varsin mukavaa ulkoilusäätä. Lauantaiksi koko maahan leviää vesi, räntä ja lumisateita.

Jalankulkija harmaassa sadesäässä Koskelantiellä Helsingissä 17. helmikuuta.

16.3. 8:25

Aurinkoista ja selkeää säätä. Torstaina sää on varsin mukava ja vähätuulinen.

Asteita on maan eteläosassa 0–3 astetta. Keskiosassa liikutaan nollan tuntumassa ja Lapissa 2–10 pakkasasteessa. Kainuussa satanee muutama lumikuuro.

Perjantaina sää on vielä hyvin samankaltainen, vaikkakin aavistuksen pilvisempi.

”Iltapäivällä luvassa on ihan kivaa säätä. Iltapäivän aikana ja illan suussa tuulet navakoituvat”, sanoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Helena Laakso.

Lauantain vastaisena yönä maahan alkaa levitä lännestä laaja sadealue. Päivän mittaan alue liikkuu koko maan yli pohjoiseen.

Forecan mukaan sateet tulevat ensin lumena, mutta muuttuvat nopeasti vetisiksi maan etelä- ja keskiosassa. Maan pohjoisosiin on ennustettu useita senttejä lunta.

Eteläosiin on puolestaan luvassa noin viitisen milliä vettä ja räntää, Laakso kertoo. Vettä sataa etenkin illalla.

Lämpötiloissa ei tapahdu viikonlopun aikana sen kummoisempaa muutosta suuntaan eikä toiseen. Sunnuntaina maan eteläosissa hieman lämpenee, ja asteita voi olla jopa 6.

Ulkoilun kannalta sää on jo mukavampi kuin lauantaina, Laakso sanoo.

Ennusteiden mukaan viikonlopun jälkeen sää jatkuu pilvisenä, sateisena ja ajoittain lauhana. Suomen ylle leviävät useat matalapainealueet tuovat mukanaan vettä, räntää ja lunta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat