Joukko miehiä kokoontui kerrostalon pihalle ja siitä alkoi ampuminen – Tämä tapauksesta tiedetään nyt

Maanantai-iltana Ylöjärvellä tapahtuneessa ampumavälikohtauksessa on yhä paljon kysymysmerkkejä. Sivullisia todistajia ja kiinniotettuja epäiltyjä on jo päästy puhuttamaan.

Ampumavälikohtaus tapahtui maanantai-iltana Siukolantiellä sijaitsevien kerrostalojen pihassa.

16.3. 13:28

Poliisi on kuluneen viikon aikana kuullut lukuisia sivullisia todistajia Ylöjärvellä maanantai-iltana tapahtuneesta ampumavälikohtauksesta, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Laakso Sisä-Suomen poliisilaitokselta.

Maanantai-iltana tapahtuneessa välikohtauksessa oli mukana useita eri paikkakunnilta tulevia henkilöitä.

”Seurueet eivät ole kohdanneet sattumalta”, Laakso sanoo.

Ammuskelu tapahtui Siukolantiellä sijaitsevien kerrostalojen pihassa. Poliisi sai tiedon laukauksista hätäkeskukselta noin kello 17.30 maanantaina.

Poliisitehtävällä oli jonkin verran sivustaseuraajia, sillä välikohtaus tapahtui useiden kerrostalojen läheisyydessä. Poliisi on kuullut myös useita paikalla olleita todistajia.

Laakson mukaan kaikki tällä hetkellä pidätettyinä olevat ovat aikuisia miehiä. Tapauksessa on kiinniotettuna viisi henkilöä. Kuudes kiinniotettu on päästetty vapaaksi, sillä hänen kohdallaan pidättämisen edellytykset eivät täyttyneet. Laakso ei kuitenkaan kommentoi, onko henkilö silti yhä epäiltynä rikoksesta.

Tutkintanimikkeinä on tapon yrityksiä, vaaran aiheuttaminen ja ampuma-aserikoksia. Laakson mukaan poliisi vielä tarkentaa nimikkeitä, eikä kommentoi, montaako henkilöä mistäkin rikoksesta epäillään.

”Vaaran aiheuttamisten määrä riippuu siitä, miten saadaan näytettyä toteen ampujien lukumäärä”, Laakso sanoo. Vaaran aiheuttaminen tulee tässä tapauksessa siitä, että ampuma-asetta on käytetty kerrostalojen välisellä alueella, jossa on liikkunut ulkona myös sivullisia.

Poliisi selvittää vielä tapahtumien kulkua, mutta jo aiemmin kerrottiin, että kyse voi olla jonkinlaisesta riidasta. Tapahtumienkulun ja motiivin lisäksi epäselvää on vielä myös loukkaantuneiden määrä ja henkilöllisyys. Aiemmin kerrottiin, että mahdollisesti ainakin yksi henkilö on loukkaantunut välikohtauksessa, mutta poliisilla ei ole tiedossa henkilöä, joka olisi saanut ampumavammoja.

”Tutkimukset sen suhteen, onko joku saanut ampumavamman tilanteessa, ovat edelleen kesken”, Laakso sanoo. ”Sitä mahdollisuutta tutkitaan edelleen.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat