Tampereen ammatti­korkeakoulu irtisanoo 28 työntekijää

Tampereen ammattikorkeakoulu arvioi saavuttavansa irtisanomisilla ja työsuhteiden muutoksilla 2,2 miljoonan euron vuotuiset säästöt.

Tampereen ammattikorkeakoulun muutosneuvottelut päättyivät

16.3. 14:54

Tampereen ammattikorkeakoulu Tamk irti sanoo 28 työntekijää ja 49 työntekijän työsuhteisiin tulee muutoksia. Oppilaitoksen muutosneuvottelut päättyivät tiistaina, ja Tamkin hallitus hyväksyi henkilöstövaikutukset kokouksessaan keskiviikkona.

Henkilöstösopeutuksilla arvioidaan saavutettavan noin 2,2 miljoonan euron vuotuiset säästöt.

Muutosneuvottelut alkoivat 19. tammikuuta. Neuvottelujen alkaessa irtisanomistarpeen arviona oli enintään 30 henkilöä. Ammattikorkeakoulu kertoo neuvottelujen päättymisestä tiedotteessa.

Muutosneuvottelujen piirissä oli osa Tamkin hallinto- ja tukipalveluhenkilöstöstä sekä opetushenkilöstöstä yliopettajat.

Irtisanomiset koskevat tukipalveluhenkilöstöä. Enintään 7 henkilölle tarjotaan tehtävänmuutosta. Yliopettajien osalta työtä selkiytetään ja suunnataan Tamkin strategisiin tavoitteisiin.

Neuvottelujen perusteena ovat olleet toiminnalliset, tuotannolliset ja taloudelliset syyt sekä työnantajan toiminnan uudelleen järjestely. Tiedotteen mukaan tavoitteena on ollut ennakoida jo vuotta 2024 ja siitä eteenpäin näköpiirissä olevia toimintaympäristön ja asiakastarpeiden muutoksia.

Tamkin muutosneuvotteluissa on käsitelty sopeuttamistarpeen lisäksi myös muita toimenpiteitä. Näitä ovat muun muassa työnantajan kohtuullisen kouluttamisvelvollisuuden toteuttaminen ja mahdolliset eläköitymiset. Lisäksi on tarkasteltu myös määräaikaisia työsuhteita.

Tamk tavoittelee toimenpiteillä yhteensä noin 2,5 miljoonan euron vähennystä henkilöstökuluissa vuonna 2024.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat