Nimikaima sai yli tuhannen varhaiskasvatuksen työntekijän henkilötiedot

Nimikaima sai yli tuhannen varhaiskasvatuksen työntekijän henkilötiedot, sillä Outlook tarjosi lähettäjälle oikean vastaanottajan nimikaimaa, kertoo Kuopion kaupunki.

17.3. 16:34

1 143 varhaiskasvatuksen työntekijän henkilötiedot päätyivät 9. maaliskuuta väärälle vastaanottajalle Kuopiossa.

Kaupunki kertoo tiedotteessaan, että Kuopion kaupungin talous- ja palkkahallinnon palveluista vastaava Monetra Pohjois-Savossa tapahtui inhimillinen virhe sähköpostin lähettämisen yhteydessä. Tästä seurasi henkilötietojen tietoturvaloukkaus.

Monetrassa oltiin siirtämässä henkilöstön tietoja henkilöstöhallinnon Personec-järjestelmästä opetushallituksen Varda-tietovarantoon.

Tiedot päätyivät väärälle vastaanottajalle Microsoftin Outlook-sähköpostiohjelman toiminnallisuuden vuoksi, kaupungin tiedotteessa kerrotaan. Kyse on siitä, että Outlook oli tarjonnut lähettäjälle oikean vastaanottajan nimikaimaa.

Väärä vastaanottaja sai aineiston, joka sisälsi työntekijöistä nimen, henkilötunnuksen ja henkilönumeron.

Rekisterinpitäjä ja Monetra arvioivat, että mahdollisuus henkilötietojen väärinkäytölle on pieni, koska nimikaima ilmoitti saamastaan sähköpostista viipymättä. Kaupungin mukaan tietojen mahdollinen väärinkäyttö tai leviäminen on saatu estettyä.

Kuopion kaupunki on tehnyt tapahtuneesta ilmoituksen tietosuoja­valtuutetulle.

Tietoturvaloukkauksen kohteena olleille on lähetetty asiasta ilmoitus 17. maaliskuuta päivätyllä kirjeellä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat