Sanoma selvittää Jussi Tuulensuuta koskevaa uutta väitettä epäasiallisesta käytöksestä

Sanoma Media Finlandin henkilöstöjohtaja Kaisa Aalto-Luoto sanoo, että mediayhtiö selvittää uutta epäasiallisen käytöksen väitettä koskien Aamulehden eronnutta päätoimittajaa Jussi Tuulensuuta.

Jussi Tuulensuu erosi Aamulehden päätoimittajan tehtävästä epäasiallisen käytöksen takia.

17.3. 17:32

Mediayhtiö Sanoma Media Finland selvittää Aamulehden vastaavan päätoimittajan tehtävästä eronneen Jussi Tuulensuun mahdollista epäasiallista toimintaa työ-yhteydessä.

Aamulehden toimituksen luottamushenkilö Sari Sainio kertoo, että hän on kuullut viime viikonlopun jälkeen yhdestä tapauksesta, joka koskee Tuulensuun mahdollista epäasiallista käyttäytymistä päätoimittaja-aikana.

Sainion mukaan mahdollinen epäasiallinen käyttäytyminen on kohdistunut yhteen henkilöön. Sainio on keskustellut asiasta tämän henkilön kanssa tällä viikolla.

Sainio ei kerro, millaisesta käyttäytymisestä on mahdollisesti kyse tai missä ja milloin se on tapahtunut.

”Olen luvannut, etten kerro yksityiskohtia asiasta. Kyse on vastaavan­tyyppisestä käyttäytymisestä kuin Vostokin vuosijuhlassa”, Sainio kertoo.

Tuulensuu osallistui lauantaina Vostokin 30-vuotisjuhliin Tampereella. Hän erosi maanantaina vastaavan päätoimittajan tehtävästä juhliin liittyvien tapahtumien vuoksi.

Luottamushenkilö Sainio on kertonut asiasta myös Sanoma Media Finlandin hallinnolle. Yksityiskohtia hän ei ole voinut välittää myöskään hallinnon tiedoksi.

”Toivon, että kaikki tämänkaltaiset asiat tulisivat käsitellyiksi. On tärkeää, että ne nousevat esiin. Ahdistelu ei ole millään muotoa hyväksyttävää”, Sainio sanoo.

Aamulehteä julkaiseva Sanoma Media Finland selvittää tapausta.

”Olemme tietoisia tästä tapauksesta, ja asiaa selvitetään. Tällä viikolla on muistutettu henkilöstöä nollatoleranssista häirinnän suhteen sekä ilmoittamisen tärkeydestä ja ilmoituskanavista. On hyvä, että asiat tulevat esiin, jotta ne voidaan käsitellä”, kertoo Sanoma Media Finlandin henkilöstöjohtaja Kaisa Aalto-Luoto.

Tuulensuu kommentoi asiaa HS:lle lyhyesti tekstiviestillä.

”Olen julkisuudessa olleiden tietojen varassa. Nämäkin asiat tulee tietenkin selvittää normaalien käytäntöjen mukaisesti”, Tuulensuu kirjoitti.

Sanoma Media Finland kertoi maanantaina tiedotteessaan, että Sanoma on selvittänyt tarkemmin julkisuudessa esillä olleita tietoja Tuulensuun epäasiallisesti käytöksestä ainejärjestö Vostokin 30-vuotisjuhlissa.

”Tiedossa on tällä hetkellä selkeä päihtymys tärkeässä sidosryhmä­tilaisuudessa sekä epäasiallinen, ahdistavaksi koettu käytös naisia kohtaan”, tiedotteessa sanottiin.

Vostok julkaisi tiedotteen, jonka mukaan monet juhlavieraat olivat kertoneet Tuulensuun epäsopivasta koskettelusta ja vahvasta päihtymyksestä.

Ainejärjestö tuomitsi Tuulensuun käytöksen ja piti hänen eropäätöstään oikeana.

Tulensuun mahdollisesta epäasiallisesta käyttäytymisestä päätoimittaja-aikana kertoi ensimmäisenä Journalisti-lehti.

Sanoma Media Finland julkaisee myös Helsingin Sanomia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat