Ukrainalla on taitavia sotilaita, jotka oppivat jokaisesta taistelusta, arvioi maassa vieraillut maa­voimien komentaja Välimäki

Kolmipäiväinen vierailu sai alkunsa Ukrainan kutsusta.

Maavoimien komentaja Pasi Välimäki Kouvolan turvallisuuskonferenssissa lokakuussa.

19.3. 11:14 | Päivitetty 19.3. 14:23

Maavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Pasi Välimäki vieraili vastikään Ukrainassa.

Puolustusvoimat tiedotti asiasta sunnuntaina aamupäivällä.

Kolmipäiväinen työvierailu alkoi keskiviikkona ja päättyi lauantaina. Vierailu sai alkunsa Ukrainan maavoimien komentajan, kenraalieversti Oleksandr Syrskyin kutsusta, kertoo Puolustusvoimat.

Vierailunsa aikana Välimäki tapasi Ukrainan maavoimien johtoa ja kenttäkomentajia.

Vierailua voi pitää harvinaisena, sillä Puolustusvoimien ylintä johtoa ei ole tiettävästi vieraillut Ukrainassa Venäjän aloittaman sodan alkamisen jälkeen ennen tätä.

Välimäen mukaan Ukrainassa maanpuolustus- ja taistelutahto ovat korkealla. Ukrainalla on hänen mukaansa taitavia sotilaita, jotka oppivat jokaisesta taistelusta. Olot rintamalla ovat vähintäänkin vaativat ja vaaralliset, hän viestitti HS:lle sunnuntaina iltapäivällä.

”Ukrainassa arvostetaan lännen tarjoamaa apua, niin materiaali- kuin koulutustukea. Ukrainalaiset arvostavat myös Suomen historiaa ja panostamme Ukrainan tukemisessa”, hän kertoo.

”He ymmärtävät valtioiden mittasuhteet, geopoliittiset asetelmat ja riskit, jotka liittyvät niin sanottujen etulinjan maiden asemaan. Tukea he tarvitsevat, sitä he meiltä saavat ja myös arvostavat tukeamme. Matkani aikana ymmärrykseni Ukrainan maavoimien tarpeista syventyi entisestään.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat