VR odottaa neuvottelujen tulosta ja on valmiudessa perumaan junia päivä kerrallaan

Ensimmäiseksi perutaan maanantain junat, jos lakko alkaa. Lakon loppuessa liikenteen normalisoitumisessa kestäisi noin päivä.

Juna Tikkurilan asemalla Vantaalla 17. maaliskuuta.

19.3. 14:03

VR odottaa sunnuntaina iltapäivällä työriidan lopputulosta samoin kuin muutkin junaa käyttävät suomalaiset.

”Odotamme nyt tietoa ja sitten tiedotamme”, sanoi viestintäpäällikkö Mira Linnamaa VR:ltä iltapäivällä.

Jos veturinkuljettajien lakko alkaa, VR peruu ensimmäiseksi maanantain junat ja sen jälkeen peruu niitä päivä kerrallaan.

”Myös myyntikanavista otetaan maanantain junat pois, jotta niitä ei pääse ostamaan”, Linnamaa sanoo.

”Jos lakko alkaa, lähtee samalla käyntiin myös junalippujen automaattinen korvaus asiakkaille, jotka eivät ole siirtäneet matkaansa eteenpäin. Jos sitä ei tee, lähtee automaattinen maksukorvaus maksuvälineelle. Palautuksen saa viikon sisällä.”

Jos matkansa on maksanut käteisellä, pitää itse hakea korvaus verkosta.

Lakon alkaessa toimettomat junat ajettaisiin varikoille ja asemille eri puolilla Suomea. Sillä olisi myös vaikutuksensa lakonjälkeiseen aikaan

Kun lakko loppuu, liikenne ei palaudu hetkessä normaaliksi, koska junat eivät välttämättä ole siellä, missä niiden suunnitelmien mukaan pitäisi olla, Linnamaa muistuttaa.

”Varmasti silloin tulee muutoksia, koska kalusto ei ole siellä missä normaalisti. Mahdollisen lakon päätyttyä liikenne alkaa normaalina seuraavan vuorokauden alussa. Noin päivä menee, että liikenne palautuu normaaliksi. Kannattaa seurata VR:n sivua netissä.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat