Syyte: Äiti yritti tappaa lapsensa – Poliisi pelasti lapsen rikkomalla ikkunan

Poliisi on kertonut pojan toipuneen vammoistaan hyvin. Äidille tehtiin mielentilatutkimus esitutkinnan aikana.

Epäilty tapon yritys tapahtui kesäkuussa 2022. Tapausta käsitellään Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

| Päivitetty

Itä-Uudenmaan käräjä­oikeudessa alkoi maanantaina käsittely jutussa, jossa äitiä syytetään lapsensa tapon yrityksestä Porvoossa. Poika oli tapahtuma-aikaan viisivuotias.

Käsittelyn aluksi oikeuden puheen­johtaja Tuuli Willgren määräsi, että asia käsitellään kokonaan suljetuin ovin. Puheen­johtajan mukaan jutun aineisto on niin laajasti arka­luontoista ja yksityis­elämään liittyvää, ettei asian käsittely edes osin julkisesti ole mahdollista.

Epäilty tapon yritys tapahtui 21. kesäkuuta viime vuonna. Sosiaali­viranomaiset olivat menossa tarkastus­käynnille perheen kotiin, kun he näkivät asunnon ikkunasta äidin pahoin­pitelevän poikaa. He soittivat hätä­keskukseen. Tilanne loppui vasta, kun poliisi rikkoi asunnon ikkunan ja otti lapsen turvaan.

Syytetty 35-vuotias nainen saapui käräjä­käsittelyyn asian­ajajansa ja tulkin kanssa. Oikeuden käytävällä nainen istui pipo, huppu ja kasvo­maski päässään ja kasvot käännettynä seinään päin, kun paikalle kerääntynyt media otti hänestä kuvia.

Naiselle on tehty mielen­tilatutkimus esitutkinnan aikana.

Poika sai pahoin­pitelyn seurauksena vakavia vammoja ja vietiin sairaala­hoitoon. Myöhemmin poliisi kertoi, että lapsi oli toipunut vammoistaan hyvin.

Poliisi tiedotti vasta lokakuussa, että äitiä oli päästy kuulemaan ensimmäistä kertaa.

”Kuulusteluissa epäilty on kertonut, että hänellä ei ole kesäkuun tapahtumista mitään muistikuvia, tutkinnanjohtaja”, rikos­komisario Heidi Niemi kertoi tuolloin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat