UPM:n tehtailla erikoinen onnettomuus: kauha­kuormaaja putosi ­järveen

Työkoneen kuljettaja ei ollut koneen kyydissä onnettomuuden sattuessa.

| Päivitetty

UPM:n Pelloksen tehtaalla Mikkelissä Etelä-Savossa sattui erikoinen onnettomuus varhain tiistaina, kun kauhakuormaaja ajautui järveen Ristiinassa. Asiasta tiedottaa pelastuslaitos.

Onnettomuus tapahtui hakkeenlastaustilanteessa, kertoo tehtaan turvallisuuspäällikkö Lauri Pöntinen.

”Kauhakuormaaja on ollut niin kutsutusti parkissa, josta se on liukunut [järveen].”

Työkoneen kuljettaja oli soittanut hätäkeskukseen, kun hän oli havahtunut siihen, että kone oli kellahtanut rantapenkalle. Kone ei varsinaisesti uponnut järveen, kertoo Pöntinen.

Onnettomuuden syy oli yhä epäselvä puoli kymmenen aikaan tiistaiaamuna. Pöntisen mukaan onnettomuus saattoi johtua joko teknisestä viasta, kuten jarrujen pettämisestä, tai inhimillisestä virheestä.

Aamulla sattunut onnettomuus ”ei ole ihan arkipäivää” Pelloksen tehtaalla, kertoo Pöntinen. Tärkeintä on, että kukaan ei loukkaantunut, hän korostaa.

”Koneet onneksi pysyvät mantereen puolella normaalisti.”

Pelastuslaitos sai tiedon onnettomuudesta noin neljän aikaan maanantain ja tiistain välisenä yönä, kertoo päivystävä palomestari Janne Vehviläinen. Hän kertoi tiistaina noin kahdeksan aikaan aamulla, että kauhakuormaaja putosi puukentältä järveen.

Kauhakuormaaja nostettiin järvestä kahdella hinaajalla. Paikalla oli pelastuslaitokselta yksi yksikkö ja tehdaspalokunnalta toinen.

Pelastuslaitos avusti kuljettajaa työkoneen nostossa ja varmisti, ettei kone vuotanut öljyä järveen. Työkoneen ympärille laitettiin öljyvuodon varalta öljypuomi. Pöntisen mukaan ympäristövahinkoja onnettomuudesta ei koitunut.

Päivitys 21.3. kello 12.36: Hinaajat, joilla kauhakuormaaja nostettiin järvestä, eivät olleet tehtaan omia.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat