Junalakko on tuonut selvästi lisää matkustajia busseihin, työ­riitaa ratkotaan keskiviikkona

Työriitaa ratkotaan huomenna valtakunnansovittelijan luona.

Paikallisbussiin oli pyrkimässä runsaasti matkustajia Elielinaukiolla Helsingissä ensimmäisenä junaliikenteen lakkopäivänä maanantaina.

| Päivitetty

Toista päivää tiistaina jatkunut veturinkuljettajien lakko on tuonut Suomessa selvästi lisää matkustajia busseihin.

”Linja-autoissa on nyt selvästi enemmän matkustajia, kysyntä on kasvanut. Bussivuoroja on lisätty jonkin verran ruuhkaisimmille yhteysväleille”, kertoi Matkahuollon matkustaja- ja liikennöitsijäpalvelujen johtaja Anu Pekurinen STT:lle tiistaina.

Helsingin seudun liikenteen (HSL) viestinnästä arvioitiin, että ”yksittäisille bussivuoroille” on saattanut olla enemmän tulijoita kuin bussiin on mahtunut.

”Näin kaikki matkustajat eivät ole välttämättä päässeet kyytiin siihen ensimmäiseen vuoroon. Bussiliikenteessä matkustajamäärät ovat kasvaneet niillä linjoilla, jotka tulevat juna-asemien läheisyyteen”, kertoi HSL:n viestinnän päivystäjä Joona Packalén.

Finnairin kotimaanlennoilla tai HSL:n pääkaupunkiseudun metro- ja ratikkalinjoilla ei ruuhkia ole junalakon alkupäivinä ilmennyt.

Finnairista kerrottiin STT:lle, että yhtiö oli vaihtanut yhden Helsingistä Ouluun suunnanneen lentovuoron koneen normaalia isompaan lippujen kysynnän vuoksi.

HSL:n Packalénin mukaan ihmiset ovat valtaosin tienneet junaliikenteen lakosta ja osanneet varautua matkustamisen muutoksiin.

”Ongelmia on ollut vain Helsinki-Vantaan lentokentälle ulkomailta saapuneiden parissa. Kun matkustajia on saapunut lentokoneilla Suomeen”, HSL:n henkilökuntaa on ollut ohjaamassa heitä lähi- ja kaukoliikenteen busseihin.

Veturinkuljettajien työriidan osapuolet pyrkivät ratkomaan työriitaa keskenään tiistaina. Työntekijäpuolta edustavan Rautatiealan Unionin (RAU) puheenjohtaja Tero Palomäki sanoi jo päivällä, että sopuun ei ollut mahdollista päästä tiistaina.

Keskiviikkona työriitaa ratkotaan valtakunnansovittelijan luona kello 14 alkaen.

”Tilanne elää jatkuvasti, tähdätään nopeaan ratkaisuun”, kerrottiin valtakunnansovittelijan toimiston tviitissä lakon alkuvaiheessa.

Veturinkuljettajien maanantaina alkanut lakko on pysäyttänyt koko Suomen junaliikenteen. RAU on ilmoittanut lakon jatkuvan toistaiseksi

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat