Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen siirtyy johtamaan Tampereelle

Väistyvä rehtori Mari Walls haki jatkokautta, mutta jättäytyi puolivälissä pois kisasta.

Tampereen yliopiston rehtoriksi on valittu Keijo Hämäläinen.

Tampereen yliopiston uudeksi rehtoriksi on tiistaina valittu Keijo Hämäläinen, tiedottaa yliopisto.

Professori ja filosofian tohtori Hämäläinen toimii tällä hetkellä Jyväskylän yliopiston rehtorina. Sitä ennen hän on työskennellyt Helsingin yliopistossa vararehtorina, dekaanina ja fysiikan professorina.

Hämäläinen väitteli filosofian tohtoriksi fysiikan alalta Helsingin yliopistossa vuonna 1990.

”On hienoa päästä osaksi Tampereen korkeakouluyhteisöä ja tuoda oma osaamiseni ja kokemukseni sen käyttöön. Avainasemassa on luoda yhteisön jäsenille toiminta­ympäristö, jossa he voivat edistää tieteellistä tutkimusta ja laadukasta opetusta ja viedä osaamisen sekä tiedeyhteisön että yhteiskunnan parhaaksi”, Hämäläinen sanoo tiedotteessa.

Hän aloittaa uudessa työssään 1. kesäkuuta.

Rehtori johtaa säätiömuotoisen Tampereen yliopiston toimintaa ja toimii samalla säätiölain tarkoittamana toimitusjohtajana. Rehtori vastaa yliopiston kehittämisestä ja tehtävien taloudellisesta, tehokkaasta ja tuloksellisesta hoitamisesta.

Väistyvä rehtori Mari Walls haki jatkokautta, mutta jättäytyi semifinaalivaiheessa pois kisasta.

Walls aloitti rehtorina vuonna 2018. Kritiikki häntä kohtaan kiihtyi erityisen kovaksi tänä keväänä; hän sekä muu yliopiston johto on saanut rajujakin moitteita esimerkiksi heikosta johtamisesta.

Yliopistoa johdetaan diktaattorin ottein, sanoi yksi pääluottamismiehistä tammikuussa HS:n artikkelissa, jossa HS selvitti laajasti Tampereen yliopiston työntekijöiden tunnelmia yliopiston johdosta ja rehtoriksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat