Oikeus antoi ratkaisun Vesa-Matti Loirin perintökiistaan

Kiistassa oli kyse siitä, kuka saa toimia viime elokuussa kuolleen Vesa-Matti Loirin kuolinpesän hoitajana.

Taiteilija Vesa-Matti Loiri esiintyi Sydämeeni joulun teen -konserttikiertueella Hyvinkäällä vuonna 2018.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus antoi torstaina ratkaisun viime elokuussa kuolleen taiteilijan Vesa-Matti Loirin lähipiirin perintökiistaan. Kiistassa oli kyse siitä, kuka saa toimia kuolinpesän selvittäjänä.

Loiri kuoli 77-vuotiaana syöpään elokuussa 2022.

Loirin tytär Jenni Loiri ja entinen vaimo Riitta Loiri vastustivat edesmenneen taiteilijan testamentin määräystä, että kuolinpesän selvittämisen ja jakamisen hoitaisi lakimies Tuula Rainto.

Jenni ja Riitta Loiri kokevat Ilta-Sanomien mukaan, etteivät viimeisimmät testamantit olleet Vesa-Matti Loirin todellisen tahdon mukaisia. Molemmat heistä ovat saamassa perintöä, mutta he olivat yllättyneitä siitä, että testamenteissa oli muistettu myös Loirin ystäviä.

Naisten mukaan Vesa-Matti Loiri oli puhunut pitkään, että hän haluaa jättää omaisuutensa vain lapsilleen.

Jenni ja Riitta Loirin mielestä Tuula Rainto on esteellinen toimimaan kuolinpesän hoitajana, koska hän osallistui itse testamentin tekemiseen. Naiset esittivät oikeudessa pesänselvittäjäksi ja pesänjakajaksi asianajaja Leena Vestoa.

Sen sijaan Loirin kaksi poikaa sekä heidän äitinsä ovat todenneet, että Rainto voisi toimia tehtävässä.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus määräsi torstaina Jenni Loirin ja Riitta Loirin vaatimuksen vastaisesti Tuula Rainnon pesäselvittäjäksi ja pesänjakajaksi.

”Rainto on Vesa-Matti Loirin testamentissaan toimeenpanijaksi nimeämä henkilö. Edellä todetut seikat huomioon ottaen asiassa ei ole ilmennyt sellaisia selvitettyjä ja toteennäytettyjä vastasyitä tai esteellisyyttä, jotka antaisivat aiheen testamentintekijän tahdon sivuuttamiselle tältä osin”, käräjäoikeus toteaa ratkaisussaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat