Vuoteet loppuneet ja lapsia pakkohoidossa aikuisten osastolla Oulussa

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kertoo selvittävänsä Oulun yliopistollisen sairaalan potilasturvallisuutta. Epäkohtailmoituksen mukaan psykiatrisista häiriöistä kärsivien nuorten tiloissa ja hoidossa on ollut ongelmia.

Epäkohtailmoituksen mukaan Oulun yliopistollisen sairaalan nuorisopsykiatrisella osastolla esimerkiksi patjat ja vuoteet ovat loppuneet kesken.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto teki yllätyskäynnin Oulun yliopistollisen sairaalan nuorisopsykiatrian osastolle, koska potilasturvallisuuden epäiltiin vaarantuneen.

Virasto tiedottaa, että tarkastuskäynnin taustalla olivat kantelut, ja epäkohtailmoitukset koskien psykiatrisista häiriöistä kärsivien nuorten potilaiden hoidon järjestämistä ja toteuttamista Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella.

Virastolle tehdyn ilmoituksen mukaan potilaita on esimerkiksi ollut nuorisopsykiatrian osastolla niin paljon, että käytettävissä olevat vuoteet ja patjat ovat loppuneet ja alaikäisiä potilaita on otettu pakkohoitoon aikuisten psykiatriselle osastolle.

Aluehallintovirasto selvittää edelleen asiaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat