Miehistön jäsen kuoli Silja Symphonylla

M/S Silja Symphony joutui muuttamaan torstaina kurssiaan työntekijän saatua sairauskohtauksen laivalla.

M/S Silja Symphony saapui perjantaina tunnin myöhässä Tukholmaan työntekijän saatua sairauskohtauksen laivalla. Kuvassa Silja Symphony vuonna 2018.

Miehistön jäsen sai äkillisen sairauskohtauksen ja kuoli M/S Silja Symphonylla torstaina.

Suomenlahden Merivartiostolla ja Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksella oli torstai-iltana 23. maaliskuuta meripelastuksen sairaankuljetustehtävä.

Merivartiosto twiittasi myöhään torstai-iltana, että M/S Silja Symphony -risteilyaluksella oli tapahtunut sairastapaus. Alusta oli pyydetty ajamaan lähemmäs Hankoa vene-evakuoinnin helpottamiseksi. Tehtävää oli suorittamassa Merivartioston ja pelastuslaitoksen lisäksi myös Rajavartiolaitoksen helikopteripartio.

Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd kertoo, että hälytys tehtiin, koska miehistön jäsen sai laivalla äkillisen sairauskohtauksen.

Sankan sumun takia helikopteri ei olisi päässyt laskeutumaan laivalle, joten alusta pyydettiin muuttamaan kurssiaan ja ajamaan lähemmäs Hankoa.

”Sairauskohtauksen saanut sai välittömästi ensiapua muulta miehistöltä ja joiltakin matkustajilta, mutta hän menehtyi siitä huolimatta jo laivalla”, Nöjd kertoo.

Kuollutta miehistön jäsentä ei lopulta evakuoitu vaan ruumis kuljetettiin laivan kyydissä Tukholmaan asti.

Tapauksen vuoksi M/S Silja Symphony saapui noin perjantaiaamuna Tukholmaan tunnin myöhässä.

Nöjdin mukaan tilanteella oli jonkin verran silminnäkijöitä, mutta hänen tietojensa mukaan laivan kurssinmuutos ei ehtinyt herättää suurta hämmennystä matkustajissa.

”Matkustajille tiedotettiin aamulla laivan myöhästymisestä sairauskohtauksen takia.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat