Ajokeli on maanantaiaamuna erittäin huono

Ajo-olosuhteet voivat olla maanantaina Etelä-Suomessa todella huonot. Lunta voi pyryttää vielä keskiviikkonakin.

Ajokeli oli huono nelostiellä Oulussa lauantaina 24. maaliskuuta.

| Päivitetty

Ilmatieteen laitos varoittaa erittäin huonosta ajokelistä Etelä-Suomessa. Iltapäivällä ajokelin odotetaan muuttuvan huonoksi myös Keski-Suomessa ja Etelä-Savossa.

Ilmatieteen laitos ja Hätäkeskuslaitos varoittivat sunnuntaina, että maanantain ajo-olosuhteet ovat varsinkin etelässä huonot tai jopa erittäin huonot.

”Lumisateet voimistuvat sunnuntai-illasta alkaen ja maanantaina ajo-olosuhteet ovat etelässä paikoin erittäin huonot. Lumisateita tulee viikon mittaan laajemminkin Suomen alueella”, Ilmatieteen laitos tiedotti sunnuntaina Twitterissä.

Etelä-Suomessa lunta voi kertyä Forecan ennusteen mukaan 5–15 senttiä, paikoin jopa 20.

Pyry voi jatkua vielä tiistainakin.

”Tiistaina iltapäivällä etelästä leviää jo seuraava annos lumisadetta laajalle alueelle maan etelä- ja keskiosaan, ja koillistuuli puhaltaa edelleen kohtalaisesti. Viimeisimmän ennusteen mukaan lumisade sakeutuu varsinkin illalla maan kaakkoisosassa”, Foreca arvioi.

Maanantaina päivälämpötilan ennustetaan pysyvän suurimmassa osassa Suomea muutamassa pakkasasteessa.

Baltian suunnasta saapuva sadealue on suuntaamassa pohjoiseen. Lunta saattaa kertyä paikoin vähintäänkin kymmenen senttiä.

Lumisateet ja huono liikennesää leviävät lähipäivinä pohjoisen suuntaan niin, että torstaina kehno ajokeli saavuttaa Pohjois-Lapin. Torstaina kuitenkin liikennesää palautuu jo normaaliksi maan eteläosissa.

Rannikolla Satakunnasta Uudellemaalle on voimassa lisäksi tulvavaroitus.

Osassa merialueita tuulee maanantaina kovaa ja Selkämeren eteläosassa aallokko voi yltyä vaarallisen korkeaksi.

Pohjois-Suomessa saadaan sen sijaan nauttia alkuviikosta aurinkoisesta ja poutaisesta säästä. Lumisateet leviävät kuitenkin sinnekin hiljalleen, ja keskiviikkona lunta pitäisi sataa koko maassa.

Aivan Pohjois-Lapissa pakkanen pysyttelee päiväsaikaan 5–12 asteessa ensi viikon alussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat