Mika Moringille syytteet seitsemään naiseen kohdistuneista rikoksista

Mika Moringia syytetään muun muassa seksuaali- ja väkivaltarikoksista.

Mika Moringia syytetään useista rikoksista.

| Päivitetty

Kahden kadonneen naisen taposta epäiltyä Mika Moringia, 51, vastaan on nostettu useita syytteitä muun muassa seksuaali- ja väkivaltarikoksista.

Moringia syytetään raiskauksista, pahoinpitelyistä sekä perusmuotoisista ja törkeistä vapaudenriistoista. Asianomistajia eli epäiltyjä uhreja on yhteensä seitsemän. Syyttäjän mukaan asianomistajat ovat naisia ja he olivat täysi-ikäisiä epäiltyjen rikosten aikaan.

Syytteiden käsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa 12. huhtikuuta. Moringin henkirikosepäilyt ovat vielä esitutkinnassa.

Joulukuussa Helsingin hovioikeus määräsi Moringin vangittavaksi todennäköisin syin taposta epäiltynä. Helsingin poliisi epäilee Moringia viime elokuussa kadonneen Katja Miinalaisen henkirikoksesta. Henkirikoksen epäillään tapahtuneen jossain kohdin 14.–25. elokuuta välillä viime vuonna.

Joulukuussa Helsingin käräjäoikeus vangitsi Moringin myös neljästä raiskauksesta, kahdesta vapaudenriistosta ja yhdestä pahoinpitelystä todennäköisin syin epäiltynä.

Tämän vangitsemisen perusteena olevat rikosepäilyt tulivat poliisin tietoon Miinalaisen tapauksen tutkinnassa, kun poliisi pyysi epäillyn mahdollisia uhreja ottamaan yhteyttä poliisiin. Näiden rikosten epäillään tapahtuneen vuosien 2016 ja 2022 välisenä aikana.

Itä-Suomen poliisi puolestaan epäilee tahollaan Moringia syksyllä 2019 kadonneen Saara Arvan katoamistapauksessa, jota niin ikään tutkitaan epäiltynä tappona.

Poliisin aiemmin kertoman mukaan Moring on ajeluttanut useita naisia ympäri Suomea eri aikoina, ja esimerkiksi leiriytynyt heidän kanssaan ”retkillä” eri puolilla maata.

HS:n selvityksen mukaan Moringilla on pitkä rikoshistoria muun muassa lukuisiin naisiin kohdistuneista pahoinpitelyistä ja laittomista uhkauksista.

Uutinen päivittyy.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat